09 / 05 / 2024

pandemi konut yaşantımızı nasıl etkiledi

pandemi konut yaşantımızı nasıl etkiledi

Tüm dünyayı etkisi alına alan koronavirüs bazı sektörlerin canlanmasına neden oldu. Özellikle villa turizm kiralamaları bu alanda öne çıkan sektörlerden biri oldu. 

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Artan konut fiyatları, yüksek kiralar ve kredi faizlerinin tavan yapması nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, Çinliler’den konut krizine balkon ev çözümü geldi. Balkonların eve dönüştürüldüğü modelde yaşam alanı iyice küçüldü. Peki Türk vatandaşları bu modele ne dedi?

Türkiye’den Avrupa'ya tarım işçisi gidecek! 100 bin TL üzeri maaş verilecek!

Günümüz şartlarında, Avrupa bölgesinde günlerdir çiftçilerin protestosu ile karşı karşıya olurken, yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, yaptığı açıklamada başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçtiğini duyurdu.

Konut projeleri yarım kaldı, binlerce mağdur var denilen inşaat şirketinden şok açıklama: Batmadık, ayaktayız!

Geçtiğimiz günlerde konkordato ilan ettiği duyurulan ve konut projeleri yarım kaldığı iddia edilen inşaat devinden flaş bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki: ‘TOKİ bizim yüz akımız oldu’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutlarına ve yerinde dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, "Güya beğenmezlerdi. Ama şimdi TOKİ bizim yüz akımız oldu” dedi.

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Beko'dan, FRA 5244 FitFry Az Yağlı Fritöz'lerde 1.999 TL indirim fırsatı!

Beko FRA 5244 FitFry Az Yağlı Fritöz'te kasım ayına özel iki günlük kampanya başlattı. Beko FRA 5244 FitFry Az Yağlı Fritöz'lerde 1.999 Türk Lirası indirim kampanyası yapacak. Beko'dan kasım ayına özel kampanyalar uygulaması devam etmekte. İşte uygulanan kampanya ve detayları...

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

Konut yatırım aracı olmaktan çıkmalı mı? 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konutun yatırım aracı olması ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Keleş, 'Konut yatırım aracı olmaktan çıkmalı mı?' sorusunun yanıtını da verdi...

İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 1.3 milyon konut dönüşüm bekliyor! Şehir Silivri ya da İzmit tarafına doğru genişletilebilir! 

Hanehalkımızın sadece yüzde 47’si 2001'den sonra inşa edilen binalarda yaşıyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 10 ilimizi vuran, 7,7 ve 7,6’lık depremler sonrasında yaptığı açıklamada hanehalkımızın sadece yüzde 47’sinin 2001'den sonra inşa edilen binalarda yaşadığını söyledi.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

pandemi konut yaşantımızı nasıl etkiledi Haberi

pandemi konut yaşantımızı nasıl etkiledi

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşantımızda farklılıklar oluşmaya devam ediyor.  Pandemi hayatımıza pek çok yenilikler getirirken, hayatımız içinde var olan bazı unsurların önem kazanmasına sebep oldu.

 Milliyet'te yer alan habere göre; tatil anlayışında farklılıkların ön plana çıktığı bu dönemde kalabalıktan uzak, izole, doğa ile iç içe tatil anlayışları tercih edildi. Yerli ve yabancı turistlerin bu dönem yoğun olarak villa turizmini tercih ettiği durumda özel bir şirketin kurucusu Nihat Ak, 2020 yılı için değerlendirme yaptı. 

2020 yılında Rus ve İngiliz misafirler villa turizminin yüzde 60’lık oranını oluşturdu.

Nihat Ak 2020 yılı değerlendirmelerinden bahsederken pandemi döneminin etkisinin villa turizmine olan katkısını şu şekilde ifade etti: 

"Pandemi döneminden öncede villa turizmi olarak aktif bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriliyorduk. Pandemi döneminin gerektirdiği izole tatil anlayışı ile villa turizmi, glamping alanlarına...