02 / 05 / 2024

Pangaltı semti

Pangaltı semti

1937 yılında Pangaltı semti civarında yer alan Pangaltı Ermeni Mezarlığı (Surp Agop), Henri Prost tarafından kesin bir imar planı hazırlandıktan sonra mezarlığın arazisi ifraz edilerek satılığa çıkarılacakmış.

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi Ankara'nın o semti oldu!

Konut yatırımlarının yeni gözdesi Ankara'nın Bağlıca semti oldu. Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Pangaltı-Dolapdere-Piyalepaşa hattı yatırımda değerlendi!

İstanbul’un yeni turizm aksı olarak gösterilen Pangaltı-Dolapdere-Piyalepaşa hattı, son üç yılda aktifleşen 24 yeni otel projesiyle Taksim Talimhane’ye rakip çıktı.

Boyner'den Pangaltı'ya 30 milyonluk mağaza!

Boyner Büyük Mağazacılık, en büyük mağazasını yaklaşık 30 milyon liralık yatırımla Pangaltı'da açmaya hazırlanıyor.

Boyner Pangaltı Pasajı'nda WEPUBLIC'in şubesini açıyor!

İstanbul Harbiye'de yapımı süren Pangaltı Projesi'ndeki pasaj, Boyner Grubu tarafından kiralandı. Tüketicisine farklı hizmet alanları üzerinden seslenmek isteyen Boyner Grubu, yeni mağazacılık konsepti WEPUBLIC'in ikinci şubesini açacağı belirtti

1946 yılında Maçka Silahhanesi resim galerisi olacak!

1946 yılında bir kültür semti haline getirilmeye çalışılan Maçka'daki Silahhane binası resim galerisi olarak kullanılacakmış. Bizans ve Osmanlı dönemine ait tabloların sergileneceği bina Türkiye'nin en zengin galerisi olacakmış.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

Erzurum Mahallebaşı’nın çehresi değişiyor!

İl genelinde var olan nitelikli göçle birlikte o eski önemini yitiren Mahallebaşı’nın altyapı, kentsel ve sosyal gelişimi için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilgili semti bağlantı yollarıyla birlikte güzelleştirdi.

1942 yılında Taksim ilçesinin kurulması düşünülmüş!

1942 yılında Beyoğlu Kaymakamlığı'nın yükünü azaltmak için bir Taksim ilçesinin kurulması gündeme gelmiş. Kurulması düşünülen ilçeye Şişli, Pangaltı, Feriköy, Nişantaşı ve Teşvikiye mahalleleri ilhak edilecekmiş.

1944 yılında Süleymaniye ve Sultan Selim semtlerinin imar planı hazırlanmış!

1944 yılında Fatih'in iki semti olan Süleymaniye ve Sultan Selim için imar planı hazırlanmış. İmar planına göre Süleymaniye Cami'nin etrafı tanzim edilecekmiş. Sultan Selim'den Haliç sahillerine inecek saha tanzim edilecekmiş.

İzmir'de belediyeden habersiz 'korsan' yol!

İzmir’in Kahraman semti ile Ege mahallesini birbirine bağlayan çift yönlü Akıncılar alt geçidin tek yönü geçtiğimiz yıl açılırken yolun diğer şeridi kamulaştırma sorunu nedeniyle açılamamıştı...

1939 yılında Prost'un sözleşmesi uzatılacak!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, İstanbul ve Beyoğlu'nun nazım planını hazırlayan Prost'un mukavelesini uzatacakmış. Prost, Üsküdar'ın nazım planını hazırladıktan sonra Adalar'ın ve Fenerbahçe semti civarının imar planını hazırlayacakmış.

1937 yılında Surp Agop Mezarlığı satılığa çıkarılacak!

1937 yılında Pangaltı semti civarında yer alan Pangaltı Ermeni Mezarlığı (Surp Agop), Henri Prost tarafından kesin bir imar planı hazırlandıktan sonra mezarlığın arazisi ifraz edilerek satılığa çıkarılacakmış.

Batman Kültür Mahallesi'ndeki 100 Evler dönüşümle yıkıldı!

Batman'ın büyük semti Kültür mahallesinde 100 Evler'in bir bölümü 'Kentsel dönüşüm' projesi kapsamında yıktırıldı. Geride kalan manzara ise semt sakinlerinin tepkisine yol açtı.

Pangaltı semti Haberi

Pangaltı semti



Surp Agop


M. Prost gelince katî bir plan hazırlayacak


    Surp Agop Mezarlığı ihtilafında belediyenin kazandığı dava ile mahkeme kararından evvel yapılan sulhün telifi için işin Şehir Meclisi kavanin encümenine havale edildiği yazılmıştı. 

    Şehir Meclisi'nde verilecek karardan sonra sulhname imza edilecek ve bu iş etrafındaki bütün pürüzler ortadan kaldırılacaktır. 

    Mezarlığın tramvay caddesi üstündeki garaj vesair binalarla mezarlığa ait bekçi dairesi gene mütevellilerin elinde kalacak, belediye yalnız boş sahaya tasarruf edecektir. 

    Surp Agop sahası için belediyenin ötedenberi bazı tasavvurları vardır. Şehircilik mütehassısı M. Prost'e şehrin muhtelif mıntıkalarında mevzi imar hareketlerini tanzim etmek için bazı tetkikler...