30 / 04 / 2024

Pansiyon İhale

Pansiyon İhale

Milli Eğitim Bakanlığı, taşımalı eğitim sisteminden yararlanan ancak mevsim şartları, yol uzunluğu vb. gibi nedenlerden dezavantajlı konumda bulunan öğrenciler için her ilçeye bir pansiyon kuracak

Dövizdeki artış Türkiye’de emlak alımını cazip hale getirdi!

Rus uzmanlar, Türk Lirası’ndaki değer kaybının Ruslar için Türkiye’de emlak alımını cazip hale getirdiğini belirttiler.

Kanal İstanbul dünyada anılır hale gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin "Kanal İstanbul'u yaptırmayacağım" söylemlerini eleştirdi. Erdoğan, " 45 kilometre uzunluğundaki bu kanal, İstanbul'un güzelliğine farklı bir güzellik daha katacak. Bir de marka olacak. Dünyada anılır hale gelecek." dedi..

İmar barışı yapıların yüzde 40’ını krediye uygun hale getirecek!

İmar barışı kanunu ile yaklaşık 13 milyon gayrimenkulün imar affından yararlanması bekleniyor.  Tapu kurucusu ve CEO'su Emre Erşahin, bu yapıların da yüzde 40'ının krediye uygun hale geleceğini söyledi.

Konut hesabı cazip hale getirilecek!

2015 yılında uygulamaya alınan ancak yeterince ilgi görmeyen konut hesabı cazip hale getirilecek. Konut hesabı için yapılan devlet katkısı yüzde 20’den 25’e çıkarılacak. 

Lüks konut üretimi cazip hale getirilmeli!

İnşaat sektörünün Türk ekonomisine desteğinin artması için lüks konut üretiminin cazip hale getirilmesi gerekiyor. İCK Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kuru, sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Mehmet Özhaseki: İstanbul'u bu hale CHP getirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "1990 yılında İstanbul’daki kaçak yapılaşmayı görüyoruz. İstanbul’u bu hale getirenler 4 dönem CHP belediyesi. 1994’e kadar CHP var. İstanbul’a ihanet ederken kendilerini hiç suçlu hissetmiyorlar mı?” dedi.

İstanbul'daki yapılaşma İstanbul'u yaşanmaz hale getirdi!

Türkiye'de Tasarım Vakfı'nın kurucusu Faruk Malhan, "İstanbul’daki yapılaşma İstanbul’u yaşanmaz hale getirdi. Bu yapılaşmayla birlikte trafik herkesi bitiriyor. Oysa İstanbul çok değerli bir şehir." ifadelerini kullandı.

Konutta KDV indirimi kalıcı hale getirilmeli!

Miavita Beytepe Projesi Yatırımcısı olan Nurettin Yılmaz,beyaz eşya, mobilya ve konutta yapılan KDV indiriminin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin pansiyon binası yıkılıyor!

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin pansiyon binası yıkılıyor. Bu süreçte yatılı öğrencilerin okuldan ayrılmaması için veli ve mezun bağışları ile 300 kişilik prefabrik yatılı binası yapılacak..

Hale Yapı Taahhüt İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hale Yapı Taahhüt İnşaat Ticaret Limited Şirketi dün Kartal’da 300 bin TL sermaye bedeli ile Üzeyir Hakan Ceylan ve Musa Yıldız tarafından kuruldu.

İnşaat sektöründe KDV indirimi kalıcı hale getirilmeli!

İnşaat sektörü, eylülde sona erecek 10 puanlık KDV indiriminde sürenin uzatılmasını, ardından da yüzde 8’lik oranın kalıcı hale getirilmesini istiyor.

Teşvikler nasıl memnun edici hale getirilebilir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan, bugünkü yazısında ''Teşvikler nasıl memnun edici hale getirilebilir?'' sorusunu yanıtladı ve çözüm önerileri sundu. İşte o haber...

Diyarbakır Çüngüş'te ücretsiz pansiyon inşa edildi!

Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, ilçedeki yatırımlardan ve projelerden bahsetti. Arslanca, oteli olmayan ilçeye bir pansiyon inşa edildiğini belirtti.

Pansiyon İhale Haberi

Pansiyon İhale

Bakanlık böylece taşımalı eğitime ayırdığı kaynaktan tasarruf sağlayacak. İlk etapta 2014 yılına kadar Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nın pansiyonlarındaki yatakhaneleri koğuş sisteminden oda sistemine dönüştürmeyi planlayan bakanlık, orta vadede bu pansiyonları tüm ülkeye yayacak. Proje genel bütçe dışından karşılanacağı için Bakanlığa ekstra maliyet çıkmayacak.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüzde 100 okullaşma hedefini tutturmak için proje arayışlarına devam ediyor.  Okulu öğrencinin ayağına getiremeyen Bakanlık, öğrencileri okula taşıyarak taşımalı eğitim sistemini hayata geçirmişti. Ancak taşımalı eğitim sisteminin maliyeti, öğrencilerin uzun yol kat ederek okula getirilmesi ve bu nedenle aldığı eğitimdeki verimin düşmesi gibi nedenlerle Bakanlık pansiyon sisteminin yaygınlaşması için çalışma yapacak.


YATAKHANELER KALDIRILIYOR


60. Hükümet programında da yer alan "Her ilçeye bir pansiyon" projesi üzerinde çalışan Bakanlık, projeyi hayata geçirirse taşımalı eğitimin yükünden de kurtulacak.


Proje...