02 / 05 / 2024

Kanal İstanbul dünyada anılır hale gelecek!

Kanal İstanbul dünyada anılır hale gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin "Kanal İstanbul'u yaptırmayacağım" söylemlerini eleştirdi. Erdoğan, " 45 kilometre uzunluğundaki bu kanal, İstanbul'un güzelliğine farklı bir güzellik daha katacak. Bir de marka olacak. Dünyada anılır hale gelecek." dedi..



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları cevapladı. "Yapılanın yıkılacak olması bir vaat mi sizce?" sorusu üzerine Erdoğan, iktidara geldiklerinden bu yana yaptıklarının ortada olduğunu, yapacaklarını vadederken milletin kendilerine inandığını söyledi.

Kanal İstanbul dünyada anılır hale gelecek!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlıksız ifadeler. Ne diyor? 'Yüksek hızlı treni durduracağım. Bu, Sivas'ta göçü arttırır' diyor. Bunun mantıki, akli hiçbir izahı olabilir mi? Bu, Sivaslı kardeşlerimi isyan ettirir. 'Devlet bana yüksek hızlı treni getirecek, sen bunun önünü keseceksin. Parçalarlar, bunun hiç şakası yok." şeklinde ifadelerde bulundu. 

Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Kanal İstanbul'u yaptırmayacağım" söylemlerine de değindi. Erdoğan şunları söyledi; "(Buna ihtiyaç yok) diyor. Ne getirip, ne götürdüğünden haberi yok. Bugün Süveyş Kanalı'nın 40 milyar dolar, kanaldan geliri var. Panama'nın yine ona benzer güçlü bir kaynağı var. Biz burada önemli bir adım atıyoruz. Her şeyden önce Kanal İstanbul stratejiktir. Çünkü Boğaz, her an bir tehdidin altındadır. Bunu bir Romen tankeri ile Haydarpaşa'da yaşamıştık. Bu defa bir tarihi yalıda oldu. 

Kanal İstanbul'un her iki yanını, adeta İstanbul'un rezerv alanları olarak, farklı bir mimari ile inşa edeceğiz. İstanbul'un değişik yerlerindeki uygunsuz binaları, bunların arzu edenlerini buraya taşıma imkanımız olacak. 45 kilometre uzunluğundaki bu kanal, İstanbul'un güzelliğine farklı bir güzellik daha katacak. Bir de marka olacak. Dünyada anılır hale gelecek."

Politikada Kanal İstanbul polemiği!
 


Geri Dön