06 / 05 / 2024

park ne demek

park ne demek

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre parkların özellikleri nelerdir?

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

İstihkak ne demek?

Kişinin başkasına ait bir malın kendi mülkü olduğunu iddia etmesi ve bunun için dava açıp ispat etmesi durumuna istihkak deniyor. İstihkak ne demek? sorusunun yanıtları haberimizin içerisinde yer alıyor...

İmar planı askıya çıktı ne demek?

İmar planı askıya çıktı ne demek? İmar planı askıya çıkması ne demektir? İmar planı askı süresi nedir? İşte tüm merak edilenler...

İskan ne demek?

İskan özellikle yapılar için çok sık kullanılan kelimeler arasındadır. Türkçede yaygın şekilde kullanılsa dahi anlam açısından pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, İskan ne demek? İskan nedir? İşte merak edilen soruların cevabı…

Akıllı şehir ne demek?

Gelişen teknoloji ile her şey akıllanmaya başladı. Ceplerimizdeki telefonlarımızdan başlayan bu süreç kentlere kadar uzandı. Peki, akıllı şehir ne demek ve bir kent nasıl akıllanabilir? 

TOKİ yedek ne demek?

TOKİ'nin kurasını çektiği projelerde kazanan isimler asil ve yedek olarak açıklanıyor. Peki, TOKİ asil ne demek? TOKİ yedek ne demek?

3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır ne demek?

Kimi arazi tapularının kayıtlarında vatandaşlar "3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır" ibaresi ile karşılaşabiliyor. Peki, 3083 sayılı yasanın 13. maddesi gereğince kısıtlıdır ne demek?

Emlak vergisinde yüzde 50 sınır ne demek?

Dün ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, emlak vergisinde yapılacak artış oranını açıkladı. Peki emlak vergisi değerinde yüzde 50 sınır ne demek?

Kartal Deluxia Park ne zaman teslim?

Peşin ödemelerde yüzde 15 indirim sağlanan Deluxia Park Residence projesi 364 daire ve 34 adet ofisten meydana geliyor. Peki Kartal Deluxia Park ne zaman teslim?

Galeri boşluğu ne demek?

Galeri boşluğu ile ilgili tanım ve hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, galeri boşluğu ne demek? Galeri boşluğu hükümleri nelerdir?

İmarda YU ne demek?

İmar planlarında yer alan ifadelerden biri olan YU'nun açılımı nedir? İmarda YU ne demek? İmarda YUO ne demek? İşte yanıtı..

İmarda ÖA ne demek?

İmar planlarında ve imar durum sorgulamalarında yer alan kısaltılmış ifadeler, vatandaşlar tarafından merak edilebiliyor. Peki, bunlardan biri olan ÖA ne demek?

İmarda BHA ne demek?

Vatandaşlar sahip oldukları veya satın alacakları arsanın imar durumunu sorgulayabiliyor. Sorgulamada "BHA" gibi ifadeler çıkabiliyor. Peki, imarda BHA ne demek?

park ne demek Haberi

park ne demek

Parkların özellikleri nelerdir?

1 Haziran 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te Sosyal ve kültürel altyapı alanları kapsamında parklar ile ilgili tanımlamaya yer veriliyor.


Yönetmelikte yer alan tanımlamaya göre parklar kentte yaşayanların yeşil bitki örtüsü ile dinlenme ihtiyaçlarının karşılandığı alanlar olarak ifade ediliyor.


Söz konusu yönetmeliğin 14. maddesinin hükümleri gereğince parkların özellikleri şu şekilde sıralanıyor.


Parklar: 

İmar planı ile belirlenmek ve mevcut ağaç dokusu dikkate alınarak tabii zemin veya tesviye edilmiş toprak zemin altında kalmak üzere, ağaçlandırma ve bitkilendirme için yeterli derinlikte toprak örtüsü olması ve standartları sağlaması kaydıyla otopark ve havuz ile açık spor ve oyun alanı, umumi hela, 1 katı, h=4,50 metreyi ve taban alanı kat sayısı toplamda 0,03’ü geçmemek, sökülüp takılabilir malzemeden yapılmak kaydıyla; açık...