07 / 07 / 2024

parsel adadan küçük müdür

parsel adadan küçük müdür

İmar ile ilgili terimler arasında yer alan ada ve parsel birbirine karıştırılıyor. Öyle ki, zaman zaman "Ada mı büyük parsel mi?" yoksa "Ada mı küçük parsel mi?" gibi sorular kafaları karıştırabiliyor...

İzmir'in 9 ilçesindeki 41 kamu arazisi 1 milyar TL'lik bedelle satılıyor!

İzmir’in çeşitli ilçelerinde bulunan kamuya ait 41 parsel yaklaşık 1 milyar TL bedelle satışa sunuldu. İşte o parseller ile ilgili tüm bilgiler ve satış tarihi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 8 ilçede yer alan bazı parsel ve hisselerin satışına onay çıktı...

İBB Meclis'inde, Eyüpsultan, Maltepe, Kağıthane, Üsküdar, Kadıköy, Pendik, Beykoz ve Kağıthane'de mülkiyeti İBB'ye ait parsel ve hisselerin satışına onay verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Çatalmeşe Mahallesi, 182 ada, 9 parsel ile kısmen kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kıyıyaşam Arka Bahçe'de son iki parsel! Tiny house'a uygun, hemen teslim fırsatı! 

Kıyıyaşam Arka Bahçe'de son iki parsel kaldı. İstanbul Çatalca Celepköy’de hayata geçirilen projede yaşam başladı. Peki Kıyıyaşam Arka Bahçe'de fiyatlar ne kadar? İşte ayrıntılar...

Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Çekmeköy ilçesi, Ekşioğlu Mahallesi, 644 ada, 15 parsel ile kısmen park alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!

Parsel sorgu sistemiyle günlük 2 milyonun üzerinde sorgulama yapılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada parsel sorgu sistemiyle günlük 2 milyonun üzerinde sorgulama yapıldığını belirtti.

Küçük Çamlıca Mahallesi 53 Ada 2 Parsel imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi, 53 Ada 2 Parsel Sayılı Taşınmaza İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mah 3453 ada 1 parsel ve kısmen 595 ada 1 parsel, Zühtüpaşa Mah 3454 ada 1, 2 ve 3 parseller, Tuğlacıbaşı Mah 580 ada 11, 13 ve 14 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

Şile'de 26 bin 158 metrekarelik alan 14.4 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dikkat çekici yeni bir satış kararı verdi. Oda TV'de yer alan habere göre; İstanbul Şile'de Kurna Köy sahilinde yer alan 4 parsel, bakanlıkça satışa sunuldu. 

Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı: Parsel kalmadı!

Türkiye’nin sanayisi ve ihracat performansıyla öne çıkan şehirlerinden Denizli, 2021 de yatırımlarıyla dikkat çekecek. Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı, bölge yönetimi parsel bulunmaması sebebiyle taleplere olumsuz cevap veriyor.

Kartal Yakacık Mahallesi 4050 ada 1 parsel plan tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, Yakacık Mahallesi, 4050 ada, 1 parsel ile bir kısım tescil harici alana ilişkin kreş 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulana imar planı tadilatı askıda...

Alarko GYO Büyükçekmece 3 adet parsel 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Büyükçekmece Eskice 3 adet parsel için hazırlanan ekspertiz değerleme raporunu yayınladı...

parsel adadan küçük müdür Haberi

parsel adadan küçük müdür

Ada mı büyük parsel mi?

İmar ile ilgili terimler arasında yer alan ada ve parsel birbirine karıştırılıyor. Öyle ki, zaman zaman "Ada mı büyük parsel mi?" yoksa "Ada mı küçük parsel mi?" gibi sorular kafaları karıştırabiliyor.


İmar adası..

Ada, belirli yollarla çevrili imar planların meydana getirdiği parsellerin üzerindeki bir arada olan sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi oluşumuna deniyor.


Ada, dört tarafı sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi doğal ve yapay engellerle çevrilmiş parseller topluluğudur.


İmar parseli..

İmar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin İmar Kanunu, imar planı ve yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş şeklidir. 


Yukarıda yer alan tanımlamalardan da anlaşılacağı üzere "Ada mı büyük parsel mi?" sorusunun yanıtı "Ada, parselden daha büyüktür." şeklinde olacaktır.


Parsel nedir?
Ada...