06 / 05 / 2024

parsel cephesi

parsel cephesi

İmar parseli nedir, neden yapılır? Parsel ile ilgili diğer kavramlar nelerdir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Parsel Yapı İnşaat Taahhüt ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parsel Yapı İnşaat Taahhüt ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Ersoy tarafından kuruldu.

Keyfi olarak parsel bazlı şahıs lehine plan tadilatı engellenecek!

Ak Parti’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel yönetimler yasa taslağının sonuçlandığına dair bilgiler aktardı: Özhaseki, “Tadilat yapılacak parsel üzerinde geriden bakıldığında okunacak kadar büyük bir levhayla plan tadilatı ilan edilecek” dedi…

Kentsel dönüşümde parsel bilmecesi!

Kentsel dönüşümde TOKİ ve Emlak Konut'un ada bazındaki projelerde ön plana çıkacağını söyleyen Tahir Tellioğlu, "Mahalle aralarında ve sokaklarda parsel bazlı yapılar yüzde 70'ini oluşturuyoruz. Bunları kim yapacak? Şartlar tekrar kontrol edilmeli, yoksa hedefe ulaşılamaz" dedi...

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Arsa ve arazi sahibi olanların yada olmayı düşünenlerinin merak ettiği konuların başında parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı geliyor.Peki parsel sorgulama nasıl yapılır?

Parsel bazlı yapılaşmaya neşter vurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarpık kentleşmenin önüne geçiyor. İlk neşter kişiye özel düzenleme anlamına gelen parsel bazlı dönüşüme atılacak. Bu kapsamda mahalle kültürü yeniden yaşatılacak.

Viranşehir Belediyesi'nden parsel tahsisi iptali!

Viranşehir Belediyesi 2019 Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Gölbaşı'nda bulunan ve Mülkiyeti Belediyeye ait 146 ada 2 nolu parsel tahsisinin iptal edilmesine karar verildi.

Yeşil GYO 2947 Ada 54 Parsel'deki 67 konutun değerleme raporunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2947 Ada 54 Parsel'deki 67 konutun  değerleme raporunu yayınladı...

Parsel sorguda 2018 satışları açıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması ekranındaki Analiz menüsüne 2018 yılı verileri hizmete açıldı.

Bumerang Kartal’ın dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Kartal'ın merkezi lokasyonunda yer alan Bumerang Kartal projesinde dış cephe yapımına başlandı. Projenin dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor. 

Martı GYO Ayın Koyu 9 parsel değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Ayın Koyu 9 adet parsel ait değerleme raporu yayınladı...

İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine geçit yok!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlere ilişkin manifestosunu açıkladı. Erdoğan, İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyecekleri belirtti.

Yola taşan evin cephesi yıkılır mı?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun sorduğu ''Yola taşan evin cephesi yıkılır mı?'' sorusunu yanıtladı.

Samsun'daki 5 parsel 4.7 milyon TL'ye Çatkaya Gayrimenkul'e satıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Samsun ili, Bafra İlçesi, Elifli Mahallesi'ndeki 5 parsel 4.7 milyon TL'ye Çatkaya Gayrimenkul'e satıldı...

parsel cephesi Haberi

parsel cephesi

İmar parseli nedir?

İmar parseli, İmar Kanunu, imar planı ve yönetmelik esaslarına göre imar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin düzenlenmiş şekline deniyor.


Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesi ise parsel cephesini ifade ediyor. İki veya daha fazla yola cephesi olan parsellerde, ön, arka ve yan cephelerin tayini, adadaki diğer parsellerin konumları, mevcut binalar ve yapı nizamı dikkate alınarak belediye tarafınca belirleniyor.


İmar planı

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama imar planı deniyor.


Mevzi imar planı

Mevcut imar planı sınırları dışında olan ve bu planla bütünleşmeyen bir konumdaki alanlar üzerinde hazırlanan ve sosyal ve teknik alt yapı gereksinimleri kendi bünyesinde sağlanmış olan planı ifade ediyor.


İmar parsel derinliği

Parsel ön...