06 / 05 / 2024

parsel derinliği

parsel derinliği

İmar parseli nedir, neden yapılır? Parsel ile ilgili diğer kavramlar nelerdir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Parsel derinlikleri!

Parsel derinliklerini merak ediyorsanız, haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte parsel derinlikleri...

Malatya Doğanşehir 4.5 büyüklüğünde sallandı! Şehirde büyük korku!

Malatya Doğanşehir'de 4.5 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD'ın sitesinde yer alan bilgilere göre, saat 10.48'de yaşanan depremin derinliği 13.9 kilometre şeklinde belirlendi. İşte ayrıntılar... 

Elazığ'da 4,2 büyüklüğünde deprem!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Elazığ'da saat 16.26'da derinliği 9 kilometre olan bir deprem yaşandı.

Son dakika! Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yapılan açıklamada, depremin derinliği 7.07 kilometre olarak ölçüldü. İşte ayrıntılar...

AFAD açıkladı: Konya'da 4 büyüklüğünde deprem oldu

Son dakika deprem haberi. AFAD, Konya'da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremi resmi olarak açıkladı. Bildirime göre depremin derinliği 7.02 olarak kaydedildi.

Kahramanmaraş'ta 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kahramanmaraş'ta son dakika korkutan bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Küçükçamurlu Köyü'nde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 5 kilometre olarak bildirildi. İşte ayrıntılar...

Kuşadası Körfezi’nde 4.4 büyüklüğünde deprem!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah saat 08.26'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.97 kilometre olarak belirtildi.

Fransa'da 5,3 şiddetinde deprem!

Fransa'nın batısında, 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve bu deprem Paris başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Depremin derinliği 10 kilometre olarak tespit edildi.

SON DAKİKA! Malatya'da 4.1 büyüklüğünde deprem oldu!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen deprem AFAD tarafından duyuruldu. Depremin büyüklüğü 4.1 olarak kaydedildi ve derinliği 6.96 km olarak ölçüldü.

SONDAKİKA: 5 şiddetinde bir deprem oldu!

Kahramanmaraş Göksun'da bugün iki deprem meydana geldi. İlk depremin büyüklüğü 5, ikincisinin ise 4,1 olduğu belirtiliyor. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi, ikinci depremin büyüklüğünü 4,1 olarak kaydetti.

Son dakika! Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden hissedildi!

AFAD verilerine göre; Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 12.39 kilometre olarak hissedilen depremin sarsıntısı çevre illerden de hissedildi.

Sondakika...Kahramanmaraş'ta yeni bir deprem daha oldu! 

Kahramanmaraş`ın Türkoğlu ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7,6 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Pazarcık ilçesi olarak açıkladı.

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

parsel derinliği Haberi

parsel derinliği

İmar parseli nedir?

İmar parseli, İmar Kanunu, imar planı ve yönetmelik esaslarına göre imar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin düzenlenmiş şekline deniyor.


Parselin üzerinde bulunduğu yoldaki cephesi ise parsel cephesini ifade ediyor. İki veya daha fazla yola cephesi olan parsellerde, ön, arka ve yan cephelerin tayini, adadaki diğer parsellerin konumları, mevcut binalar ve yapı nizamı dikkate alınarak belediye tarafınca belirleniyor.


İmar planı

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama imar planı deniyor.


Mevzi imar planı

Mevcut imar planı sınırları dışında olan ve bu planla bütünleşmeyen bir konumdaki alanlar üzerinde hazırlanan ve sosyal ve teknik alt yapı gereksinimleri kendi bünyesinde sağlanmış olan planı ifade ediyor.


İmar parsel derinliği

Parsel ön...