29 / 04 / 2024

parsel genişliği ne demek

parsel genişliği ne demek

İkamet ve ticaret bölgelerinden sanayi bölgeleri ve konut dışı kentsel çalışma alanlarına kadar parsel genişliklerinin ne olduğu haberimizde yazılı...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Migros’ta ilk ve son kez! Örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü!

Migros’ta büyük yankı uyandıran indirim kampanyası sürüyor. Bu kapsamda, örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü. İşte 14 Ağustos Pazartesi Migros fiyat listesi...

SSK, Bağkur, 4C'li için sil baştan maaş hesabı! Yüzde 65.2 artışla minimum 10 bin 664 TL!

Emekli ve memurlar Ocak ayında maaşlarında yapılacak zamları araştırırken, SSK, Bağkur, 4C'li için sil baştan maaş hesabı yapıldı! Peki, emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte emekli ve memurların yeni zamlı maaşları..

Yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde inşaat yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı? İşte yanıtı...

Dünyada eşi benzeri olmayan bina: Genişliği 60 santim!

70 yıl önce iki kardeşin paylaşamadığı bir arsada inşa edilen bir bina görenleri hayrete düşürüyor. 60 santim genişliği bulunan binanın dünyada eşi benzeri bulunmuyor.

Nilüfer'deki deri sanayi ve Teknosab alanının genişletileceği iddiası mecliste!

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Badırga Mahallesi'nde bulunan deri sanayi ve Teknosab alanının tarım arazilerini de içine alacak şekilde genişletileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ulusal Yahudi Fonu, Yahudi yerleşimlerini genişletmek için Batı Şeria'da toprak mı alacak?

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek için Ulusal Yahudi Fonu'nun sadece Batı Şeria'nın "C bölgesindeki" Filistinlilere ait özel arazileri satın alacağı öne sürüldü.

Kanal İstanbul 600 metre genişlikte olacak!

İhalesi en erken 2018'in ikinci yarısında yapılacağı Kanal  İstanbul'da etüt çalışmaları da yılın ilk yarısında tamamlanacak. Gemi büyüklüğüne göre kanal genişliği de 600 metreye ulaşacak.

Huzurlu Marmara Güneşli için proje alanında yıkım başladı!

Huzurlu Marmara Beylikdüzü projesinin ardından Güneşli’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirilecek Huzurlu Marmara Güneşli için proje alanında yıkım başladı. Bağcılar

Atatürk Orman Çiftliği'ne yeni yol mu yapılacak?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 14 Şubat’ta Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan yol genişletme dönüş yol projeleriyle Atatürk Orman Çiftliği'ne yeni bir saldırı düzenleneceğini açıkladı.

Şanlıurfa'da yolların genişliği iki katına çıkıyor!

Şanlıurfa Ticaret Merkezi’ne bağlı Sebze ve Meyveciler Hal Pazarında mevcut yolun yetersiz olduğu yönündeki talepler üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

2016 Zonguldak Kdz Ereğli TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Daire tiplerinin 2+1 şeklinde tasarlandığı projede başvuru tam listesi açıklandı. Peki 2016 Zonguldak Kdz Ereğli TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Kdz Zonguldak Ereğli TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Toplamda 200 adet konut satışa çıkarıldığı projede 240 aya varan vade sağlanıyor. Peki Kdz Zonguldak Ereğli TOKİ kura çekilişi ne zaman?

parsel genişliği ne demek Haberi

parsel genişliği ne demek


Parsel büyüklükleri Planlı Alanlar Tıp İmar Yönetmeliği'nde göre değiştiriliyor. Parsel genişlikleri ise 4 ana başlık altında toplanıyor. Bu başlıkları sırasıyla vermek gerekirse; 


1.İkamet ve ticaret bölgelerinde:

a) 4 kata kadar (4 kat dahil) inşaata müsait yerlerde:

aa) Bitişik nizamda: (6.00) m. den,

ab) Blok başlarında: Yan bahçe mesafesi + (6.00) m. den,

ac) Ayrık nizamda: Yan bahçe mesafeleri toplamı + (6.00) m. den, az olamaz.


b) 9 kata kadar (9 kat dahil) inşaata müsait yerlerde:

ba) Bitişik nizamda: (9.00) m. den,

bb) Blok başlarında: Yan bahçe mesafeleri toplamı + (9.00) m. den az olamaz.

bc) Ayrık nizamda: Yan bahçe mesafeleri toplamı + (9.00) m. den az olamaz.


c) 10 veya daha fazla katlı inşaata müsait yerlerde:

ca) Bitişik nizamda: (12.00) m. den,

cb) Blok başlarında: Yan bahçe mesafesi + (12.00) m....