29 / 04 / 2024

Kanal İstanbul 600 metre genişlikte olacak!

Kanal İstanbul 600 metre genişlikte olacak!

İhalesi en erken 2018'in ikinci yarısında yapılacağı Kanal  İstanbul'da etüt çalışmaları da yılın ilk yarısında tamamlanacak. Gemi büyüklüğüne göre kanal genişliği de 600 metreye ulaşacak.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, proje için çalışmalara tam gaz devam ediyor. Etüt çalışmalarının belli bir aşamaya geldiği Kanal İstanbul'da ihalenin 2018'in ikinci yarısında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

 

Etüt çalışmalarının belli bir aşama kaydettiği Kanal İstanbul'da 162 zemin sondajından önemli bir bölümü tamamlandı. Karadeniz, Marmara ve Ege denizlerindeki su hidrodinamiği ve akış rejimleri incelenerek ekolojik, çevresel ve mühendislik ÇED etki analizine yönelik bazı değerlendirmeler yapıldı. 

 
RAPOR HAZIRLANACAK

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, çalışmaların ardından fizibilite raporu hazırlanacak. Kamulaştırma sürecine dair ayrıntılardan sonra ihale dosyası tamamlanacak. Projede yap-işlet (Yİ) ya da yap-işlet- devret (YİD) modellerinden birinin tercih edilmesi bekleniyor.


GEMİ BÜYÜKLÜĞÜ

Karadeniz ile Marmara arasında yaklaşık 43 kilometre uzunluğunda olacak olacak Kanal İstanbul'da girişi için Karadeniz'de üçüncü havalimanının batısı planlanıyor. Kanalın son bulacağı yer ise Marmara'da Küçükçekmece Gölü...

Genişlik için çalışma yapılan kanalın gemi büyüklüğüne göre 500 veya 600 metreyi bulacağı düşünülüyor. 

  
  


Geri Dön