02 / 05 / 2024

Beykoz sahili denize doğru 10 metre genişleyecek!

Beykoz sahili denize doğru 10 metre genişleyecek!

Beykoz’da Çubuklu-Kanlıca Sahil yolu projesi kapsamında yapımına başlanan yeni yaya yolu inşaatı tamamlandığında 3 kilometrelik sahil yolu olacak. Proje kapsamında Boğaz sahili, kazıklı yol sistemiyle denize doğru 10 metre genişleyecek.



İstanbul Boğazı'nda Emirgan’a yapılan kazıklı yaya yolunun bir benzeri Anadolu Yakası'na geliyor. Beykoz’da Çubuklu-Kanlıca Sahil yolu projesi” kapsamında yapımına başlanan yeni yaya yolu inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Proje tamamlandığında 3 kilometrelik sahil yolu olacak.


3 KİLOMETRELİK YAYA YOLU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi işbirliği ile yapılan proje kapsamında Boğaz sahili, kazıklı yol sistemiyle denize doğru 10 metre genişleyecek. Projeyle ilk etapta Çubuklu iskelesi ile Kanlıca arasında 1200 metrelik sahil yolu gerçekleştirilecek. Daha sonra Beykoz’a doğru uzatılacak ikinci etabın da tamamlanmasıyla 3 kilometrelik sahil yürüyüş yolu kazanılmış olacak.


YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU OLACAK 

Proje kapsamında denizden alınacak 10 metrelik yaya yolunda yürüyüş ve koşu parkurları, bisiklet yolu bulunacak. Proje tamamlandığında balık tutma iskeleleri de yapılacak.


Radikal


Geri Dön