02 / 05 / 2024

parsel kentsel dönüşüm nedir

parsel kentsel dönüşüm nedir

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Kentsel dönüşümün bireysel değil, yani parsel bazında değil, ada veya pafta çapında, bir semtin bütünüyle planlanarak yapılması gerektiğini defalarca söyledik" dedi.

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 seneden beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci resmen başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifi ve İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3461/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 12 Kasım 2021 tarihinde imzalandı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kibritçi İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile imzalandı. 

İzmir'de kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

İZSİAD Başarı Hikayeleri Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı ve İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Güneş, "Bugün İzmir’in gündeminde olan kentsel dönüşüme ada bazında bakılmalı; ada dönüşmeli, parsel değil. Bu dönüşüm olursa onun adı kentsel dönüşüm olur" dedi.

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

SATSO'dan kentsel dönüşüm önerisi!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, (SATSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısında kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, kentsel dönüşüme parsel bazında başlanması gerektiğini vurguladı...

Mustafa Balcı: Şuanda yapılan kentsel dönüşüm değil!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Kentsel dönüşüm parsel bazında değil ada veya mahalle bazında yapılmalı. Şuanda yapılanların hiçbirisi kentsel dönüşüm değil. Parsel bazlı dönüşümler daha sonra yapılacak değişikliklerin önüne geçiyor. Orada yeni bir tasarrufta bulunma şansı kalmıyor” dedi.

Kentsel dönüşümü parsel bazında yapmak büyük yanlış!

Denizli'nin Sesi Horoz Gazetesi'nin köşe yazarı İsmet Arslan bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşümü ve konut sektörünü anlattı. Arslan, kentsel dönüşümün ada bazında yapılması gerektiğini belirtti.

Ferdi Zeyrek: Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

MANİSA Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek, kentsel dönüşümün parsel değil ada bazında uygulanması gerektiğini söyledi. Zeyrek Manisa'nın imar planları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Kentsel dönüşüm imar hakkı sağlama aracı olmamalı!

Kentsel Dönüşüm adı altında parsel bazında eski yapıların yıkılıp yerine yenileri yapılırken Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, “Kentsel dönüşüm projeleri ayrıcalıklı imar hakkı sağlama aracı olarak kullanılmamalı” dedi.

Kentsel dönüşüm parsel bazında yapılmamalı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Kentsel dönüşümün bireysel değil, yani parsel bazında değil, ada veya pafta çapında, bir semtin bütünüyle planlanarak yapılması gerektiğini defalarca söyledik" dedi.

Davut Çetin: Kentsel dönüşüm hayati meseledir!

Kentsel Dönüşüm adı altında parsel bazında eski yapıların yıkılıp, yenilerinin yapılmasına tepki gösteren ATSO Başkanı Davut Çetin, belediyelerin acilen kentsel dönüşüm kurultayını toplamasını istedi.

Kentsel dönüşümün toplumsal barış fırsatı olmasını ne engelliyor?

Kentsel dönüşüm konusunda toplumsal ve tarihi bir fırsatın kaçırılmaması için, kentsel dönüşüm konusunda girilen bir yanlış yol olan bina/parsel bazında dönüşüm hatasını masaya yatırmak durumundayız.

parsel kentsel dönüşüm nedir Haberi

parsel kentsel dönüşüm nedir

Antalya'nın kurtuluşunun kentsel dönüşümde olduğunu yineleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Kentsel dönüşümün bireysel değil, yani parsel bazında değil, ada veya pafta çapında, bir semtin bütünüyle planlanarak yapılması gerektiğini defalarca söyledik" dedi. Çetin, "Antalya'da kentleşmenin, ticaretin, ulaşımın, estetiğin kurtuluşu kentsel dönüşümden geçmektedir. Ancak, bunun mutlaka büyük ölçekte planlanması ve uygulanması gereklidir. Oysa şimdi yine eski usul, bireysel, parsel bazında dönüşüm başlamıştır. Bu yanlıştır, Antalya'da yeterli yol, yeterli yeşil alan yok, kent meydanları yok, estetik hiç yoktur, ticaret de bu yüzden bereketsizdir" şeklinde konuştu,ATSO Başkanı Davut Çetin, "Kentsel dönüşüm ile mahallelerin dönüştürülmesi bizim için hayati bir meseledir. Bu nedenle Belediyeler acilen bir kentsel dönüşüm kurultayı toplamalı, Antalya'nın inşaat şirketleri hatta kooperatifleri birleşmeli ve bu konu tarihi...