24 / 07 / 2024

Parsel tevhidi harcı

Parsel tevhidi harcı

Parsel tevhidi nedir?: Parsel tevhidii 2010/4 sayılı genelgede "Birbirine bitişik birden çok parselin bir parsel haline dönüştürülmesi" olarak tanımlanıyor. Peki parsel tevhidi işlem masrafı ne kadar?

Tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tevhit, ; tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı, birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın birleştirilerek tek bir parsel halini alması işlemi olarak biliniyor. Peki, tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Tapu tevhit harcı 2021!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirinin yanında yer alan birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemlerinde 2021 yılında ne kadar harç ödenecek? İşte tapu tevhit harcı 2021...

Tapu tevhit harcı 2020!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirinin yanında bulunan birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemlerinde 2020 yılında ne kadar harç ödenecek? İşte Tapu tevhit harcı 2020...

İfraz harcı oranı 2016!

İfraz ile tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller, birden fazla parsel şeklinde ayrılıyor ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydediliyor. Peki, ifraz harcı oranı 2016 ne kadar?

Tapu birleştirme harcı 2016!

Tapu tevhit işlemi; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması için yapılıyor. Peki, tapu birleştirme harcı 2016 ne kadar?

İfraz harcı 2016!

İfraz işlemleri, tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi için yapılıyor. Peki, ifraz harcı 2016 ne kadar?

Belediye ifraz harcı ne kadar?

Tapuda ayırma işlemi olan ifraz ile tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz birden fazla parçaya ayrılabiliyor. Bunun için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, belediye ifraz harcı ne kadar?

Arazi tevhidi nasıl olur?

Tevhid işlemi ile tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arazi tevhidi nasıl olur?

Tapu birleştirme harcı 2015!

Tevhid işlemi, birden çok parselde yer alan gayrimenkullerin tek parsel üzerinde birleştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu birleştirme harcı 2015 ne kadar? İşte yanıtı..

Aplikasyon harcı 2015 ne kadar?

Kadastro işlemlerinden aplikasyon, kadastro paftalarındaki parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, aplikasyon harcı 2015 ne kadar?

Tapu birleştirme harcı 2014!

Birbirine bitişik parsellerin bir parsel haline dönüştürülmesine tapu birleştirme işlemi deniyor. Tapu birleştirme işlemi için her yıl yeniden belirlenen Tapu birleştirme harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, tapu birleştirme harcı 2014!

Tapuda ifraz harcı oranı nedir?

Tapuda ifraz işlemi tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesine deniyor.Peki, tapuda ifraz harcı oranı nedir?

540/4 Parsel Bahçetepe İstanbul nerede?

Makro ve Akyapı ortaklığı ile İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir' de inşa edilen ve 127 bin metrekare arsa alanı üzerinde konumlandırılan 540/4 Parsel Bahçetepe İstanbul nerede?

Parsel tevhidi harcı Haberi

Parsel tevhidi harcı

Parsel tevhidi nedir?

Parsel tevhidi, 2010/4 sayılı genelgede "Birbirine bitişik birden çok parselin bir parsel haline dönüştürülmesi" olarak tanımlanıyor. 


Bir diğer ifade ile tevhid işlemi, tapu kütüğünün ayrı, ayrı sayfalarında kayıtlı, birbirine bitişik, iki ya da daha fazla parselin, ilgilisinin talebi üzerine İmar Yasasının 15 ve 16’ncı maddeleri gereğince tek bir parsel numarası altında birleştirilerek, kütüğün ayrı bir sayfasına tescili ile tek bir tapuya bağlanması işlemi olarak ifade ediliyor.


Söz konusu birleştirme işleminin imar mevzuatına uygunluğu onaylattırılır. Bu hususta onay mercii; işleme konu parseller belediye ve mücavir alan sınırları içinde ise belediye encümeni; mücavir alan dışında ise il özel idaresi oluyor.


Talebe bağlı işlemlerle ilgili en son düzenlemeyi içeren 2010/4 sayılı genelgenin 7’nci maddesi şu şekildedir;


Yapılacak işlemin türüne bakılmaksızın aşağıda belirtilen bilgi ve...