01 / 05 / 2024

PassivHaus sertifikası

PassivHaus sertifikası

Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğiyle hazırlanan "Yeşil Ev Projesi" tanıtım çalışmaları devam ediyor. Mimarlık Fakültesi öğrencileri, yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ekolojik binayı ziyaret etti.

Hazine, 1 milyar TL'lik kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine Müsteşarlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yurt içi tasarrufların artırılması, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla TL cinsi kira sertifikası ihracı gerçekleştirilecek.

ÇEDBİK'in yeşil bina sertifikası ilk kez Antteras'a verildi!

Türkiye, dünyada LEED, BREEAM gibi örnekleri bulunan yeşil bina sertifikasını geliştirdi. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK)’nin hazırladığı sertifika, ilk kez Antteras projesine verildi.

Adnan Menderes Havalimanı'na ABD'den LEED sertifikası!

TAV Havalimanları tarafından inşa edilen ve işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'ne, ABD Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Sertifikası (LEED) verildi.

Park Dedeman Levent'e Leed Gold Sertifikası!

Park Dedeman Levent, çevre dostu bina tasarımıyla dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği belgesi LEED’in en üst seviyelerinden olan “Gold Sertifikası”nı almaya hak kazandı.

42 Maslak LEED Gold sertifikası aldı!

Bay İnşaat tarafından, doğaya ve insana saygılı hizmet anlayışıyla inşa edilen 42 Maslak, “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED)”Sertifikası’nı bu kez Gold seviyesinde aldı.

Gayrimenkul Sertifikası Modeli sektörde heyecanla karşılandı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Eylem Planı’nda yer alan “Konut Hesabı Uygulaması ve Gayrimenkul Sertifikası Modeli”, başta inşaat sektörü olmak üzere toplumun bütün kesimlerinde heyecanla karşılandı.

Gayrimenkul Sertifikası'yla konut projelerinden hisse satın alınabilecek!

Hükümetin eylem planında yer alan 'Gayrimenkul Sertifikası' modeliyle vatandaş, devlet güvencesinde borsada işlem görecek konut projelerinden m2 bazında hisse satın alabilecek. Uygulamayla vatandaş dönüşüme daha sıcak bakacak

Daikin Hendek Üretim Tesisleri'ne Çevreci Fabrika sertifikası!

Daikin Türkiye’nin Hendek Üretim Tesisleri “Green Heart Factory” sertifikasını almaya hak kazandı. Daikin’in global kriterlerini tutturan Daikin Türkiye, bu konudaki duyarlılığını ‘Yeşil Kalp’ sembolü ile taçlandırdı.

Küçükçekmece Hizmet Binası'na uluslararası Breeam Sertifikası!

Küçükçekmece Belediyesi, tüm dünyada çevre dostu binaları belgeleyen İngiltere merkezli Bina Araştırma Kuruluşu (BRE) tarafından yetkilendirilmiş olan BREEAM - Very Good (Çok İyi) sertifikası almaya hak kazandı.

Selenium Retro projesi LEED Gold Sertifikası adayı!

Aşçıoğlu’nun İstanbul Ataköy’de inşa ettiği “LEED Gold Sertifikası” adayı projesi Selenium Retro, tamamlandığı zaman; tasarımı doğrultusunda doğal ışıktan faydalanacak, seçilen çevre dostu malzemeler ile ortamdaki zehirli bileşikleri azaltacak.

Kentsel dönüşümde Gayrimenkul Sertifikası modeli gelecek!

Yeni dönemde emekliler ve yoksullara konut için TOKİ'ye daha aktif rol verilecek, kentsel dönüşüm revize edilecek. Finansmanda da 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli devreye girecek.

Park Dedeman Levent Otel'e LEED GOLD sertifikası!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Park Dedeman Levent Otel binasına USGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi ) tarafından LEED GOLD sertifikası verildi.

Kentsel dönüşüme 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli geliyor!

Yeni dönemde emekliler ve yoksullara konut için TOKİ'ye daha aktif rol verilecek, kentsel dönüşüm revize edilecek. Finansmanda da 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli devreye girecek.

PassivHaus sertifikası Haberi

PassivHaus sertifikası


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ekolojik binayı ziyaret etti. 

Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından öğrencilere, pasif ev teknolojileri, yeşil bina sistemleri ve çevreye duyarlı yapılar hakkında bilgi verildi. 

Türkiye'de, PassivHaus sertifikası ve LEED sertifikası Platinum derecesine aday olan ekolojik binayı sunum eşliğinde anlatan yetkililer, öğrencilere maket üzerinden de projenin Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı ziyarette öğrenciler, yapıyı gezerek yetkililere sorularını yöneltti. 

Yeşil Ev Projesi, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği alanlarında Türkiye'de bir model oluşturuyor. 

Proje, Türkiye'de bir model oluşturmasının yanı sıra bölgede alternatif turizmin geliştirilmesine katkı sağlamak ve turizm alanında bölgenin ulusal ve uluslararası faaliyetlerini desteklemeyi...