02 / 05 / 2024

Pay Temliki tapu

Pay Temliki tapu

Taşınır ya da taşınmaz herhangi bir malı başka bir kişiye bir bedel karşılığında vermeye temlik deniyor. Peki pay temliki nedir? Pay temliki nasıl olur? İşte sorularınızın yanıtı...

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Hisseli tapu nasıl ayrılır? Miras payının diğer mirasçıya devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu sahipleri bu tapu üzerinden yapabilecekleri işlemlere dair detaylı bilgi almak istiyor. Bundan dolayı da pek çok soru yöneltmektedirler. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Mirasçı kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu konusunda vatandaşların özellikle bu tapuya sahip olan kişiler pek çok sorusuna yanıt aramaktadır. İşte hisseli tapuya dair araştırılan ayrıntılar!

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmasın birden çok sahibinin olduğunu simgelemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin bilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Özellikle alım ve satım işlemleri yaparken bazı detaylar öğrenilmelidir. İşte Hisseli tapu nedir, Hissedar payını satabilir mi?

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapu işlemlerine birtakım sorular sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapu pay payda hesaplama nasıl yapılır?

Genellikle kat karşılığı inşaat yaptırmak isteyen kimseler arsa payı hesaplaması için sağlama yapmak isteyebiliyor. Peki, tapu pay payda hesaplama nasıl yapılır? Arsa payı nasıl hesaplanır?

Tapu Genel Müdürlüğü'nden arsa payı uyarısı!

Ev alıp satarken hayati öneme sahip olan 'Arsa payı' durumuna Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili genelge yayımlandı. Genelgede Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi. 

Hükümet desteğinde aslan payı gayrimenkule!

15 Temmuz’dan sonra hükümet konut satışlarını artırmak adına KDV ve tapu harcı indiriminden, yabancıya vatandaşlık verilmesine kadar sayısız destek sağlandı. Hükümet desteğinde aslan payı gayrimenkule veriliyor.

Tapu tahsis belgesi tapu tescil davası!

Tapu tahsis belgesine dayalı açılan tapu iptali ve tescil davasına tahsise konu yerde düzenleme ortaklık payı kapsamında yapılacak indirimden sonra kalan alan üzerinden taşınmazın davacı adına tesciline karar verilmesi gerekiyor. İşte dava örneği..

Hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payım tamamen veya kısmen üçüncü kişiye sarması halinde, diğer paydaşlar önalım hakkım kullanabiliyor. Peki, hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Hisseli tapuda arsa payı nasıl hesaplanır?

Hisseli tapu; taşınmazın ortaklarının isimlerini ve bu ortakların kaç kişi olduğunu gösteren resmi belgeye deniyor. Peki, hisseli tapuda arsa payı nasıl hesaplanır?

Pay Temliki tapu Haberi

Pay Temliki tapu

Pay Temliki nedir?

Temlik, taşınır ya da taşınmaz herhangi bir malı başka bir kişiye bir bedel karşılığında verme işlemine deniyor. Türk Dil Kurumu'na göre ‘temlik’ kelimesi şu şekilde tanımlanıyor “Mülk olarak verme, bir hakkın diğer bir kimseye geçirilmesi.” Peki pay temliki nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Pay temliki nedir miras..

Pay temliki, kayıtlı taşınmazlar üzerinde mirasçılar tarafından gerçekleşiyor. Örneğin, babanızın vefat etmesi durumunda mal varlığı olan dairesi çocuklar ve anne üzerinden paylaştırılır. 


Mirasçı kardeşlerinden birinin kendi payını mirasçılardan birine ya da diğerlerine bedel karşılıklı ya da karşılıksız bir şekilde devretmesine, pay temliki deniyor.


Diğer temlik şekilleri şu şekilde sıralanıyor:

- Rızai Temlik

Taşınır ya da taşınmaz malı, alacaklısı ve vereceklisi ile arasında karşılıklı anlaşmaya, sözleşmeye dayalı gerçekleşen temlik türüdür.


- Kanuni Temlik

Herhangi bir durum karşısında hak sahibinin kanunlar...