02 / 05 / 2024

paylı mülkiyeti sona erdiren nedenler

paylı mülkiyeti sona erdiren nedenler

Bir taşınmaz mal veya eşyaya birden çok kimsenin belirli paylarla malik olma hali paylı mülkiyet olarak karşımıza çıkıyor. Peki, paylı mülkiyeti sona erdiren nedenler nelerdir? Paylı mülkiyetin sona ermesi davası nasıl açılır?

Elbirliği Mülkiyeti nedir? Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir?

Elbirliği mülkiyeti genellikle miras yolu ile elde edilen gayrimenkullerde görülmektedir. Bu tarz mülkiyetlerde tapu üzerinde ortakların isimleri yer alsa da kişilerin payları ve oraları belirtilmemiştir. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir? İşte elbirliği mülkiyeti hakkında bil

Paylı mülkiyette gayrimenkul hisseleri satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde paylı mülkiyeti ve hisse satış şartlarını kaleme aldı.

Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl dönüştürülür?

Gayrimenkullerde birden fazla sahip bulunması halinde mülkiyet türü elbirliği veya paylı mülkiyet olabiliyor. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl dönüştürülür?

3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi!

Gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından kurulan kat mülkiyeti hangi hallerde sona erer? İşte 3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi hükümleri..

8 soruda elbirliği mülkiyeti nedir?

Gayrimenkullerde birden fazla sahip bulunması halinde mülkiyet türü elbirliği veya paylı mülkiyet oluyor. Peki, elbirliği mülkiyeti nedir? Elbirliği mülkiyeti özellikleri nelerdir? İşte yanıtı..

Kat mülkiyeti harcı 2017!

Kat mülkiyeti, İmar ve Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince inşa edilen binalar üzerinde belli ücretler karşılığında kuruluyor. İşte kat mülkiyeti harcı 2017..

Çaycuma Atatürk İş Merkezi'nin kat mülkiyeti sorunu çözüldü!

Çaycuma Belediyesinin ikna çalışmaları sonuç verdi, yapımı 1988 yılında tamamlanan Atatürk İş Merkezinin kat mülkiyeti sorunu çözülüyor.

Bir vatandaşın taşınmaz mülkiyeti hakkındaki sorunları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul'da ikamet eden bir vatandaşın taşınmaz mülkiyeti hakkındaki sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdoğdu, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

Şanlıurfa'da beton parke yapımında sona gelindi!

Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Sırrın Mahallesi’ne bağlı Gürcütepesi mevkisinde yapımında sona yaklaşılan kilitli beton parke yapım çalışmalarını inceledi.

Ardahan Kura Nehri Köprüsü'nün onarımında sona gelindi!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy Kura Nehri üzerindeki 110 yıllık tarihi 3 ayaklı çelik köprünün onarımında sona gelindiğini açıkladı.

Antalya Atatürk Stadı'nın yıkımında sona gelindi!

ANTALYA'da 1965'den 2010 yılına kadar şehrin kırmızı beyazlı takımı Antalyaspor'a ev sahipliği yapan, milli bayramların kutlandığı Atatürk Stadı'nın yıkımında sona gelindi.

Kat mülkiyeti işlemleri 2016!

634 sayılı kanun gereğince, tamamlanmış bir yapının kullanılabilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti işlemleri 2016..

Kat mülkiyeti harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapıların tapuda mesken ve işyeri olarak gözükebilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti harcı 2016 ne kadar oldu?

paylı mülkiyeti sona erdiren nedenler Haberi

paylı mülkiyeti sona erdiren nedenler

Paylı mülkiyetin sona ermesi davası!

Bir taşınmaz mal veya eşyaya birden çok kimsenin belirli paylarla malik olma hali paylı mülkiyet olarak karşımıza çıkıyor. Paydaşların birbirlerine karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor.


Kanunen hukukî bir işlem gereğince veya paylı malın sürekli bir amaca özgülenmiş olması sebebiyle paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, paydaşlardan her biri malın paylaşılmasını isteyebiliyor.


Paylaşmayı isteme hakkı, hukukî bir işlemle en çok on yıllık süre ile sınırlandırılabilir. Taşınmazlarda paylı mülkiyetin devamına ilişkin sözleşmeler, resmî şekle bağlıdır ve tapu kütüğüne şerh verilebilir.


Uygun olmayan zamanda paylaşma isteminde bulunulamaz.


Paylaşma biçimi

MADDE 699.- Paylaşma, malın aynen bölüşülmesi veya pazarlık ya da artırmayla satılarak bedelinin bölüşülmesi biçiminde gerçekleştirilir.


Paylaşma biçiminde uyuşma sağlanamazsa, paydaşlardan birinin istemi üzerine hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına, bölünen parçaların değerlerinin birbirine denk...