29 / 04 / 2024

Pazar yerinde neler olmalı

Pazar yerinde neler olmalı

Pazar yerleri, Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri nelerdir? İşte pazar yerleri özellikleri..

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

Kredi pazarında neler oluyor? İşte bankaların taşıt kredisinde yeni şartı!

Gazeteci Erdal Sağlam, Mesele Ekonomi kanalında yaptığı haftalık değerlendirmede bankalar, krediler ve piyasalarda neler olduğuna dair edindiği bilgileri paylaştı.

Dünyanın sanal doları Tether'deki panik kripto paraları korkuttu! Neler oluyor?

Kripto paralarda güç gittikçe azalıyor. Bitcoin yerinde saymaya devam ediyor ve güç toplamakta zorlanıyor. Şimdi ise piyasaların gözü dünyanın sanl doları olarak bilinen Tether'e çevrildi. Tether'de yaşanan son dakika düşüşleri piyasaları korkuttu. Neler oluyor? 

Pandemi ofis tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgınıyla beraber ofis tercihleri de değişti. Peki ofis pazarında neler oluyor? İşte ayrıntılar...

Kripto pazarında neler oluyor: Uzmanlar arasında fikir ayrılığı!

Türkiye’deki Thodex krizi devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazançlarıyla ilgili vergi planı, kripto paralarda sert satışlar yarattı. Peki kripto pazarında neler oluyor? Uzmanlar ne diyor? İşte detaylar...

Kovid-19 ofis pazarını nasıl etkiledi?

‘GYODER Çözüm Platformu’nun altıncı toplantısı, Alkaş iş birliği ile ‘Şimdi Her Yer Ofis’ başlığı altında Digital Network Alkaş platformunda online olarak yapıldı. Peki toplantıda neler konuşuldu? Kovid-19 ofis pazarını nasıl etkiledi? İşte detaylar...

COVID-19'un Türkiye gayrimenkul pazarına etkileri neler?

COVID-19 salgını devam ederken gayrimenkul pazarını da etkiledi. Ancak “kirasız dönem’’ uygulamasının ön plana çıkarıldığı yeni düzenlemeler ile sektörde daralmaya izin verilmiyor...

Manisa Salihli'de yıkılan pazar yerinde kültür merkezi yükselecek!

Manisa Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yıkılan 34 yıllık pazar yerinin olduğu alanda içerisinde yeraltı otoparkı, toplantı, konferans, seminer, sinema, nikah ve düğün salonları ve alışveriş merkezinin olacağı kültür merkezi yapılacağının müjdesini verdi.

2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" 28 Ekim Pazar günü açıklanmıştı. Yıllık program kapsamında kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamaları gibi çeşitli konulara yenilikler getirilecek. Peki, 2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

Ereğli'ye modern pazar yeri kuruluyor!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi merkez Pazar yerindeki 2. etap rehabilitasyon çalışmaları tüm hızıyla başladı. Kdz. Ereğli Belediyesi, merkez pazaryerinin yerinde rehabilitasyonu kapsamındaki 2.etap çalışmalarına devam ediyor.

Ünye'nin eski pazar yeri yıkılıyor!

Ünye’de, Kültür Sarayı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın yapılacağı eski pazar yerinde yıkım çalışmaları başladı.

Aydın İncirliova'da pazar yerinde enerji üretilecek!

Aydın'ın İncirliova Belediyesi, GEKA destekli projesi sayesinde kapalı pazaryerinin üstüne kurduğu güneş panelleriyle elektrik enerjisi üretimi yaparak giderlerini azaltmayı başardı.

Pazar yerinde neler olmalı Haberi

Pazar yerinde neler olmalı

Pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri nelerdir?

Pazar yerleri, Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları olarak karşımıza çıkıyor. Pazar yerleri ile ilgili usul ve esaslar yönetmelikler ile açıklanıyor.


11/3/2010 tarihli ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 7 ve 15 inci maddelerine dayanılarak hazırlanan pazar yerleri yönetmeliği kapsamında pazar yerlerinin özellikleri şu şekilde açıklanıyor:


Pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özellikleri

MADDE 6 – (1) Pazar yerlerinde;

a) Pazarcı ve üretici satış yerleri,

b) Zabıta bürosu,

c) Çöp toplama yeri,

ç) Elektronik tartılar,

d) Hoparlör sistemi,

e) Aydınlatma sistemi,

f) Güvenlik kamerası,

g) Tuvalet bulunması zorunludur.


(2) Satış yerlerinin alan büyüklüğü ve kullanımı ile buralardaki tezgâhların ebat ve biçimine ilişkin özellikler, mal...