04 / 05 / 2024

pazar yerleri nasıl kiralanır

pazar yerleri nasıl kiralanır

Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca tahsil edilen işgaliye harcı karşılığında, semt ve üretici pazarlarındaki satış yerlerinin geçici olarak kullanım hakkı verilebiliyor. Peki, pazar yeri nasıl kiralanır?

İstanbul'da cumartesi pazar hava durumu! Hafta sonu hava nasıl olacak? Yarın hava güzel olacak mı?

Hafta sonu hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? Hafta sonu dışarda planı olan vatandaşlar, bu soruların yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Kovid-19 ofis pazarını nasıl etkiledi?

‘GYODER Çözüm Platformu’nun altıncı toplantısı, Alkaş iş birliği ile ‘Şimdi Her Yer Ofis’ başlığı altında Digital Network Alkaş platformunda online olarak yapıldı. Peki toplantıda neler konuşuldu? Kovid-19 ofis pazarını nasıl etkiledi? İşte detaylar...

Konut kredisi faizleri dövizden nasıl etkilendi?

Döviz kuru Merkez Bankası’nın ek sıkılıştırmaları kaldırması ve ABD ile yaşanan ilişkiler sonucu tekrar yükselişe geçti. Konut kredisi faiz oranları döviz kurundan nasıl etkilendi? Tüm Bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını Kredi Pazarı listeledi.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman dış cephesi apartmanın ortak yerleri arasında sayılıyor. Peki, apartman dış cephe değişikliği yapılır mı? Apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?

Site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?

Sitedeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, o parselde bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan kat malikleri kurulunca yönetilir. Peki, site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?

DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası mesken ve işyerleri yaptırılıyor. Ödenen poliçe doğrultusunda yaşanan olası bir afetten sonra hasar ihbarı yapılıyor. Daha sonra hasar ödemeleri yapılıyor. Peki, DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

Rezerv yapı alanı nasıl şerh edilir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yer alan rezerv alanlar, yeni yerleşim yerleri olarak karşımıza çıkıyor. Rezerv yapı alanları resen Bakanlıkça belirlenebiliyor. Peki, rezerv yapı alanı nasıl şerh edilir? Nasıl belirlenir?

Çevre ve temizlik vergisi bildirimi nasıl düzenlenir?

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmekle yükümlü sayılıyor. Çevre temizlik vergisinin ödenebilmesi için bir defaya mahsus beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, çevre ve temizlik vergisi bildirimi nasıl düzenlenir?

Konutlara ait çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Çevre ve temizlik vergisi konutlar ve işyerleri için farklı hesaplanıyor ve tahsilatı da farklı oluyor. Peki, konutlara ait çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Apartman dairesi emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, tüm ev ve işyerleri ile arsa ve araziler için ödeniyor. Peki, bir apartman dairenizin olduğunu düşünelim. Bu ev için vergi ödeyecek misiniz? Apartman emlak vergisi ne kadar? Apartman dairesi emlak vergisi nasıl ödenir?

pazar yerleri nasıl kiralanır Haberi

pazar yerleri nasıl kiralanır

Pazar yeri nasıl kiralanır?

Semt ve üretici pazarlarının kurulması, işletilmesi, taşınması ve kapatılmasını, yönetim ve denetimini, bu yerlerde faaliyet gösteren üretici ve pazarcılarda aranılacak nitelikleri, bunların çalışmalarını, yapacakları satışları, haklarını ve uymakla yükümlü bulundukları kuralları, belediye ve diğer idarelerin görev, yetki ve sorumlulukları ile pazar yerlerine ilişkin diğer hususlar, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik'te yer alıyor.


Yönetmelik gereğince, 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca tahsil edilen işgaliye harcı karşılığında, semt ve üretici pazarlarındaki satış yerlerinin geçici olarak kullanım hakkı verilebiliyor.


Peki, pazar yeri nasıl kiralanır? Pazar yerlerinin tahsisi nasıl yapılır?


Pazar yeri tahsisi..

MADDE 11 – (1) Semt ve üretici pazarlarındaki satış yerleri tahsis yoluyla işletilir. Tahsis, aynı belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan diğer pazar yerlerinde satış yeri bulunmayanlara öncelik...