04 / 05 / 2024

pazar yerlerinin kiralanması

pazar yerlerinin kiralanması

Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca tahsil edilen işgaliye harcı karşılığında, semt ve üretici pazarlarındaki satış yerlerinin geçici olarak kullanım hakkı verilebiliyor. Peki, pazar yeri nasıl kiralanır?

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Keşan'da iş yerlerinin yıkımına korona engeli!

Keşan Belediyesi'nce eski itfaiyenin bulunduğu alana, yapılması planlanan pazar yeri projesinin başlaması için yıkılacak iş yerlerinin yıkım çalışmaları koronavirüs nedeniyle ertelendi.

Kocasinan'daki pazar yerleri sosyal alan oluyor!

Kocasinan Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi’nde toplamda 8 bin 520 metrekare alana sahip dev pazar yerinin inşaatına başladı. Kocasinan Belediyesi, ilçe genelinde yer alan pazar yerlerinin formatını alışılmışın dışına çıkarıyor.

Kayseri Kocasinan'a yüzme havuzlu pazar yeri geliyor!

Kocasinan Belediyesi, pazar yerlerinin formatını değiştiriyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın talimatıyla içerisinde yüzme havuzu, düğün salonu, spor alanları ve kafeteryaların bulunduğu pazar yerleri yapımı için ilk adım atıldı.

Aşıkpaşa Pazaryeri hizmete açılıyor!

Çankaya Belediyesi, 21’inci pazar yerini açarak Çankayalıların hizmetine sunuyor. Mevcut pazar yerlerini tadilattan geçiren Çankaya Belediyesi, bu dönem içerisinde pazar yerlerinin üstünü kapatmayı da planlıyor.

Antalya Döşemealtı'na 4 semt pazarı inşa ediliyor!

Antalya'nın Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç 4 ayrı kapalı semt pazarının inşaatını başlattı. Pazar yerlerinin yapımı Ağustos ayı sonunda bitecek.

Denizli Merkezefendi'ye iki yeni pazar yeri geliyor!

Denizli Merkezefendi'de yapımına başlanan Yeşilyurt ve Bahçelievler kapalı pazar yerlerinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların 3 ay içinde tamamlanmasıyla Merkezefendi'deki pazar yeri sayısı 25'e yükselecek.

Malatya Şire Pazarı yeni görünüme kavuştu!

Malatya’nın en önemli merkezlerinden olan ve özellikle şehir dışından gelen misafirlerin ilk uğrak yerlerinin başında gelen eski Şire Pazarı, Malatya ve kayısıya yakışır bir görünüme kavuşturuldu.

Pazar yerleri modernleşecek!

Pazar yerlerinin bir yıllığına Pazarcılar odasına devredilmesi için Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolle merkezdeki Pazar yerlerinin işletilmesi Pazarcılar odasına devredildi.

Pazar yerlerinin denetimi!

Belediyeler, pazar yerlerinde Kanun ve bu Yönetmelik hükümleri ile Bakanlık düzenlemeleri çerçevesinde gerekli denetim ve uygulamaları yapmakla görevli oluyor. İşte pazar yerlerinin denetimi ile ilgili esaslar..

Pazar yeri devri!

Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları olan pazar yerlerinin kira, satış ve devir işlemleri pazar yerleri yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte pazar yeri devri..

Pazar yerlerinin kurulması ve işletilmesi!

Pazar yerlerinin kurulması ve işletilmesi ile ilgili esaslar, 12 Temmuz 2012 tarihinde 28351 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Pazar yerleri hakkında yönetmelik kapsamında yer alıyor. Peki, pazar yerleri nasıl kurulur? Pazar yerleri nasıl işletilir?

Pazar yeri nasıl kiralanır?

Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca tahsil edilen işgaliye harcı karşılığında, semt ve üretici pazarlarındaki satış yerlerinin geçici olarak kullanım hakkı verilebiliyor. Peki, pazar yeri nasıl kiralanır?

pazar yerlerinin kiralanması Haberi

pazar yerlerinin kiralanması

Pazar yeri nasıl kiralanır?

Semt ve üretici pazarlarının kurulması, işletilmesi, taşınması ve kapatılmasını, yönetim ve denetimini, bu yerlerde faaliyet gösteren üretici ve pazarcılarda aranılacak nitelikleri, bunların çalışmalarını, yapacakları satışları, haklarını ve uymakla yükümlü bulundukları kuralları, belediye ve diğer idarelerin görev, yetki ve sorumlulukları ile pazar yerlerine ilişkin diğer hususlar, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik'te yer alıyor.


Yönetmelik gereğince, 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca tahsil edilen işgaliye harcı karşılığında, semt ve üretici pazarlarındaki satış yerlerinin geçici olarak kullanım hakkı verilebiliyor.


Peki, pazar yeri nasıl kiralanır? Pazar yerlerinin tahsisi nasıl yapılır?


Pazar yeri tahsisi..

MADDE 11 – (1) Semt ve üretici pazarlarındaki satış yerleri tahsis yoluyla işletilir. Tahsis, aynı belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan diğer pazar yerlerinde satış yeri bulunmayanlara öncelik...