24 / 05 / 2024

PCBler bertaraf mı edilecek

PCBler bertaraf mı edilecek

Üretimi ve kullanılması yasaklanan ve sınırlanan Kalıcı Organik Kirleticiler‘den (KOK) biri olan Poliklorlu Bifeniller’in (PCB) kullanımı tamamen yasaklandı. PCB’ler 2025’ e kadar tamamen bertaraf edilecek.

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tepe Geri Kazanım Bertaraf Atık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Üneş ve Selahattin Demirdaş ortaklığında kuruldu.

Türkiye'de yerinde ve gönüllü dönüşüm hızlanıyor!

Türkiye’nin büyük bir kısmı deprem riski altındaki alanlarda yaşıyor. Tehlikeyi bertaraf etmek amacıyla kentsel dönüşüm bir eylem planı ile yürütülüyor. Planın 3 ilkesi ise ‘Yerinde’, ‘gönüllü’ ve ‘hızlı’...

İBB'den tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi!

İBB, Şile - Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri - Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi düzenliyor..

Kuzu Grup'tan 68 milyon TL'lik enerji yatırımı!

Kuzu Grup, atık çamurun bertaraf edilmesi sırasında çıkan enerjinin elektriğe dönüşmesi için 68 milyon liralık yatırım yapacak.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen çöp sorununa son verecek olarak Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nda membran çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte sona gelindi.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi 5 ay erken bitecek!

MANİSA'da yarım asırdır sorun olan vahşi çöp depolama alanındaki görüntü, Uzunburun'da yapımı süren Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama tesisinin tamamlanmasıyla sona erecek.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi 2017'de tamam!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Yunusemre İlçesine bağlı Uzunburun mahallesine bin 200 metre uzaklıkta bulunan alanda çalışmasına başladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

İzmir Yamanlar'a Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulacak mı?

Yamanlar Dağı’na çöp tesisi kurulmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Aziz Bey’in ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetini kabul etmiyoruz” dedi

Giresun Katı Atık Düzenli Depo Bertaraf Tesisi mühürlenecek!

Yapımı tamamlanan Giresun’un Görele ilçesi Çavuşlu Beldesi sınırları içerisindeki Katı Atık Düzenli Depo Bertaraf Tesisi’nin Ordu Bölge İdare Mahkemesi’nin kararıyla mühürleneceği bildirildi.

İzmir Palamutarası'na katı atık bertaraf tesisi kurulacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık bertaraf tesisi kurmayı planladığı Palamutarası'na Menderes Belediyesi de hayvan barınağı yapmak istiyor. Gözler Orman Bölge Müdürlüğü'nde...

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde çalışmalar sürüyor!

Manisa'da Uzunburun mevkiinde yaklaşık 440 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanan ve 650 ton çöp depolama kapasitesinde olacak Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Manisa Bertaraf Tesisleri 2 yılda tamamlanacak!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzunburun'da, Ağustos ayında yapımına başlanan Katı Atık Bertaraf Tesisleri'ndeki çalışmalar sürüyor. Çalışmaların 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

Çerkezköy OSB yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için yatırım yapıyor!

Siyasilerden ‘bir süre daha’ umudunu kesen sanayici, maliyetleri indirmek için kendi başının çaresine bakıyor. Çerkezköy OSB’nin yönetimi, ‘elektrik, buhar ve atık bertaraf maliyetlerini düşürmek, su ihtiyacını karşılamak için kendi yatırımını yapıyor.

PCBler bertaraf mı edilecek Haberi

PCBler bertaraf mı edilecek

Türkiye’nin de taraf olduğu Stockholm Sözleşmesi kapsamında üretimi ve kullanılması yasaklanan ve sınırlanan Kalıcı Organik Kirleticiler‘den (KOK) biri olan Poliklorlu Bifeniller’in (PCB) kullanımı tamamen yasaklandı. PCB’ler 2025’e kadar tamamen bertaraf edilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile UNEP/MAP Sekreterliği tarafından ortaklaşa yürütülen “Türkiye’de PCB’lerin Çevreye Duyarlı Yönetimi” projesi kapsamında PCB’li atıkların bertarafı, PCB envanteri hazırlanması ve kapasite oluşturma ile eğitim ve halkın bilinçlendirilmesi çalışmaları gerçekleştiriliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından öncelikli olarak belirlenen sektörlerle yapılan yazışmalar sonucunda elde edilen PCB envanterinin doğrulanması ve kontamine olan ekipmanın belirlenmesi amacıyla Eylül 2013-Ocak 2014 döneminde tesis ziyaretleri yapılarak PCB analizleri gerçekleştirildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla proje kapsamında bertaraf edilecek PCB içeren ekipmanlara ilişkin incelemeler yerinde yapıldı. Bu kapsamda ekipmanların bertarafına 2015 yılının ilk...