09 / 01 / 2025

pembe tapu ne anlama gelir

pembe tapu ne anlama gelir

Pembe ve mavi renklere sahip olan tapu senedi renkleri ile tapunun hangi durumda verildiği anlaşılabiliyor. Tapu senedi mülkün ada, pafta, parsel, intikal bedeli, arsa metrekaresi, koordinatları, ne sebeple edinildiği gibi bilgileri içinde barındırıyor..

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Bu hisseli tapu sahipleri de bazı hususları araştırıyor. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Kök tapu ne demek?

Kök tapu, tapulara esas olarak kullanılan ve Cumhuriyet dönemi öncesine dayanan tapu kayıtları olarak biliniyor. Peki, Kök tapu ne anlama geliyor? Kök tapu ne işe yarar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Zilliyet tapu nedir? Zilliyet tapu ne anlama geliyor?

Zilliyet, fiilen kullanım hakkı bulunması anlamına gelen bir ifade olarak karşımıza çıkıyor. Yani bu hak sayesinde bir maddenin üzerindeki hakimiyet hakkı belirleniyor. Peki, Zilliyet tapu nedir? Zilliyet tapu ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar...

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Tapu devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Bir yakını ile ortak mal alanlar sonrasında ifraz işlemi yaparak tapunun bölünmesini talep edebiliyor. Peki, tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de tevhit yani birleştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için taraflar ne kadar masraf öder? Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

Arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Bir yatırım aracı olarak görülen arsalar bu yıl da büyük rağbet görüyor. Arsa almak isteyenler tapuda da belli oranlarda masraf ödüyor. Peki, arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi alım satım işlemi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 2022'de yapılacak bu işlem için ne kadar ödeme yapılacak? Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar?

Tapu alım satım işleri her zaman yabancılar arasında yapılmıyor. Bazen aile içinde de tapu devir işlemleri gerçekleşiyor. Bu işlem için ne kadar masraf ödeneceği ise merak konusu. Aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar?

pembe tapu ne anlama gelir Haberi

pembe tapu ne anlama gelir


Tapu senedi nedir?


Bir arsanın veya inşaatın, yapılmış bir mülkün bağımsız bölümlerinin maliklerini gösteren Tapu Sicil Müdürlüğü'nce verilmiş, geçerli resmi belgeye "tapu" veya "tapu senedi" deniyor. Gayrimenkullere ait mülkiyet hakkı tapu belgesi ile ispat ediliyor. Eski Türkçede güven anlamına gelen "tapuk" kelimesinden türemiş bir kelime olarak açıklanıyor.


Tapu siciline tescil edilebilen arsalar, bağımsız sürekli haklar ve madenler gayrimenkul anlamına geliyor. Gayrimenkulün sahibi, onun altını, üstünü ve kaynaklarını aksine bir kısıtlama getirilmedikçe kullanım hakkına sahip oluyor. Bu hakka da "mülkiyet hakkı" deniyor. Mülkiyet hakkı bir gayrimenkulü hukuk düzeni sınırları içinde, dilediği gibi kullanma, ondan yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisi olarak tanımlanıyor.


Bir gayrimenkulün mülkiyet hakkı sahibi olarak, o gayrimenkulü kullanabilir, ürünlerinden yararlanabilir, onu satabilir, bağışlayabilir,  kiraya verebilir, gayrimenkul üzerinde başkalarına her türlü hakkı...