02 / 05 / 2024

pencere korkuluk izni

pencere korkuluk izni

Apartman dairelerinde yapılacak kimi tadilatlar için komşuluk hukuku çerçevesinde apartmandaki diğer kat maliklerinden izin alınması gerekiyor. Peki pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?

Yapı kullanma izni alma süresi!

Yapı kullanma izni, bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar için alınıyor. Yapı kullanma izninin verildiği tarih, yapının tamamlandığı tarih oluyor. Peki, Yapı kullanma izni alma süresi ne kadardır?

Yapı kullanma izni harcı nasıl hesaplanır?

İnşaat çalışmaları sona eren bir binanın yasal olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Bu izin için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izni harcı nasıl hesaplanır?

Urfa Germüş Kilisesi ve çevresine imar izni verildi!

Urfa Haliliye'ye bağlı Germüş Köyü'ndeki Ermeni Kilisesi ve evlerine restorasyon yapılması beklenirken imar izni verildi. Germüş Kilisesi çevresi 2011 yılında kentsel arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmişti.

Şanlıurfa Germüş'teki tarihi alan için imar izni verildi!

Şanlıurfa il merkezine 10 kilometre uzaklıktaki eski Ermeni yerleşimi Germüş köyünde bulunan tarihi alan için imar izni verildi.

Kale Endüstri Holding, ürünlerini 2015 Pencere Fuarı’nda sergiledi!

Türkiye’nin kilit ve çelik kapı sektöründe tartışmasız lider firması olan Kale Endüstri Holding, en son teknolojiyle üretilen ürünlerini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen İstanbul 2015 Pencere Fuarı’nda sergiledi.

Saray Alüminyum İstanbul Pencere Fuarı'na katıldı!

Saray Alüminyum tarafından üretilmeye başlanan Mineral Dolgulu A2 Yanmazlık Sınıfı Kompozit Paneller, ve yeni geliştirilen Sürme Sistemler 11-14 Mart tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlenen İstanbul 2015 PENCERE fuarındaki yerini aldı.

Tarlaya imar izni ne kadar?

İmarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlamalar dahilinde tarlaya inşaat yapılabiliyor. Peki, tarlaya imar izni ne kadar verilir? Tarlaya nasıl inşaat yapılır?

Kale Holding, 2015 Pencere Fuarı'nda ürünlerini sunacak!

Kale Endüstri Holding, en son teknolojiyle üretilen ürünlerini TÜYAP 'ta gerçekleştirilecek İstanbul 2015 Pencere Fuarı'nda katılımcılara sunacak. Ürünlerini, İstanbul 2015 Pencere Fuarı'nda sergileyecek.

Kale Endüstri Holding, İstanbul 2015 Pencere Fuarı’na katılacak!

Kale Endüstri Holding, en son teknolojiyle üretilen ürünlerini 11 – 14 Mart 2015 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek İstanbul 2015 Pencere Fuarı’nda sergileyecek.

2014'te 217.7 milyon metrekarelik inşaat izni verildi!

Türkiye genelinde belediyeler 2014 yılında 217.7 milyon metrekarelik inşaat izni ve 150.8 milyon metrekarelik alana sahip yapıya da kullanma izni verdi..

İzmit'te imar izni bulunmayan bina yıkıldı!

Kocaeli' nin İzmit ilçesinde, inşaat halindeki bir bina, imar izni bulunmadığı gerekçesiyle yıkıldı. Buna tepki gösteren vatandaşlar yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Yapı kullanma izni harcı 2015!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının yasal olarak kullanımına izin verilmesi için belediyeden yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni harcı 2015 ne kadar?

Hissedarın izni olmadan imar değişikliği yapılabilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper hisseli olan arsanın imar değişikliğinde hissedarın izni olmadığında ne yapılabilir sorusunun cevabına değindi. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

pencere korkuluk izni Haberi

pencere korkuluk izni

Pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?

Apartman dairesinde yapılacak kimi tadilatlar için diğer kat maliklerinden izin alınması gerekiyor. Daire sahibi ancak; kat maliklerinin ve yönetim planının izin verdiği tadilatları yapabiliyor.


Yapılacak tadilatlarda bir diğer önemli nokta ise tadilat saatleri oluyor. İstirahat saatleri içerisinde tadilat çalışmalarına ara verilmesi; mesai saatlerinde tadilat çalışmalarına devam edilmesi gerekiyor.


Buna göre, tadilatların hafta içi 8:30-17:30 arası hafta sonu ise 11:00-17.30 arası tadilat yapılması için uygun zaman dilimi olarak kabul ediliyor. 


Peki, izin alınması gereken tadilat çalışmaları arasında pencereye demir yaptırmak yer alıyor mu? Bir diğer deyişle pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?


Giriş katında oturan kat malikleri güvenlikleri için pencerelere demir yaptırabiliyor. Yapılacak bu tadilat işlemi için apartman sakinlerinden izin alınmasına gerek duyulmuyor. 


Ancak, komşuluk hukuku...