19 / 05 / 2024

Pendik Kavakpınar kaldırım yenileme

Pendik Kavakpınar kaldırım yenileme

İmar uygulaması ile çehresi değişmeye başlayan Kavakpınar Mahallesi’nde kaldırımı olmayan tüm sokaklara kaldırım yapılıyor. Ayrıca Kaldırım çalışmalarında dağılma ve su birikintisinin önüne geçmek amacıyla beton kullanılıyor.

Esenyurt'taki bir ev sahibi resmen evini kaldırıma taşıdı! Görenler 'kiralık kaldırım' yorumu yaptı!

İstanbul Esenyurt'ta bir ev sahibi evini kaldırımın üstüne kadar genişletti. Bunu görenler 'kiralık kaldırım' yorumu yaparken Esenyurt Belediyesi devreye girdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kaldırım taşını baklavaya benzetince olanlar oldu! Baklava markaları evine tepsi tepsi baklava yolluyor!

Semiha Dilara Hazır isimli sosyal medya kullanıcısı fıstıklı baklavaya benzettiği kaldırım taşları ile ilgili bir tweet paylaştı. Baklava tweet’i bir anda viral oldu. Markalar baklava fiyatlarında indirime gitmeye başladı.

Akpınar Yatırım Gayrimenkul Pazarlama Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akpınar Yatırım Gayrimenkul Pazarlama Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Fırat Çelik tarafından kuruldu.

Pendik Kavakpınar Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Pendik ilçesi, 1/5000 ölçekli Kavakpınar Mahallesi'nin bir kısmına ilişkin 15.10.2021 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan evler ortadan kaldırılıyor.

Bağcılar'da kaldırım çöktü, iki bina tahliye edildi!

Bağcılar'da bir sokaktaki kaldırımda henüz bilinmeyen bir sebeple göçük meydana geldi. Belediye ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı göçüğün yaşandığı kaldırımdaki iki binayı tahliye etti.

Sınırdaş arazi sahibinin ön alım hakkı kaldırıldı!

Tarımsal arazilerin satılması durumunda yan parsel yani sınırdaş arazi maliklerine verilen önalım hakkı kaldırıldı. 

Çetin Oktay Kaldırım: Deprem bölgelerinde yatay mimari önemli!

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada, deprem bölgelerinde yatay mimarinin önemine de değindi.

Ankara Paris Caddesi'nde araziler kaldırıma çeviriliyor iddiası!

Ankara Paris Caddesi'nde elçilikler hariç bütün binaların arazilerinin belediye tarafından kaldırım yapılarak gasp edildiği ileri sürülüyor...

Çetin Oktay Kaldırım: Elazığ'a yapılacak 20 bin konutla yapı stoku yenilenecek!

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılacak 20 bin konutla yapı stokunun yenileneceğini, dayanıklı binalar yapılacağını belirtti...

Bahçelievler'de çöken binanın olduğu sokaktaki 3 binanın mührü kaldırıldı!

Bahçelievler Narlı Sokakta yer alan Öztürk Apartmanı çökme sırasında ağır hasar aldı. Öztürk Apartmanı haricindeki diğer 3 binanın mührü kaldırıldı...

Nişantaşı’ndaki kaldırımı işgal eden yapılar yıkılıyor!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçedeki kaldırımı işgal eden yapıların yıkım çalışmalarını başlattı. Yayaların geçişini engelleyen masa ve sandalyeler kaldırılıyor, kaldırım üzerinde bulunan yapıları da iş makineleri ile yıkılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliğinin Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Pendik Kavakpınar kaldırım yenileme Haberi

Pendik Kavakpınar kaldırım yenileme

Büyük bir kısmında imar çalışmaları tamamlanan Kavakpınar Mahallesi’nin çehresi değişmeye başladı. Bu kapsamda mahallenin tüm sokaklarına yönelik kaldırım çalışmaları başladı. 


Pendik Belediyesi Fen İşleri Ekipleri tarafından yürütülen çalışmada Turgut Reis Caddesi ve Pazar Caddesi’nin kaldırımları yapılıyor. Kaldırım çalışmalarında taş tretuvar yerine çökme, dağılma ve su birikintisinin önüne geçmek amacıyla beton kullanılıyor. Önceden hazırlanmış kalıplara dökülen betonlar daha kullanışlı ve uzun ömürlü oluyor. 


Yetkililer, daha önceden imar uygulaması olmadığından dolayı mahallede çalışma yapamadıklarını ancak imar uygulaması geçen kısımlarda kaldırımsız olan tüm sokaklara program dahilinde kaldırım yapacaklarını bildirdi.


Pendik...