14 / 05 / 2024

Pendik mahalleleri

Pendik mahalleleri

Vatandaşın park ve spor alanları isteklerini dikkate alarak kentin birçok noktasında çalışmalarını sürdüren Pendik Belediyesi, yılın ilk ayında 4 park ve 2 halı sahanın yapımına başladı.

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Pendik Dolayoba ve Yayalar mahalleleri 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı! 

Pendik ilçesi, Dolayoba Mahallesi, 43 ve 4931 (Eski:0/1391) parseller ile Yayalar Mahallesi, 1370 (Eski: 0/92) parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'nin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Pendik Dumlupınar ve Orta mahallelerindeki riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Dumlupınar ve Orta Mahalleleri Riskli Alanı Uygulama İmar Planı Değişikliği Askıda İtirazlar Kapsamında Yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Pendik Dumlupınar ve Orta mahalleleri 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere İstanbul İli, Pendik İlçesi, Dumlupınar ve Orta Mahalleleri Riskli Alanı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

Pendik Keltepe'nin imar planları onaylandı!

Pendik Çınardere Mahallesi “Keltepe” için hazırlanan 1/5000’lik ve Ballıca, Emirli, Kurna ve Kurtdoğmuş Mahalleleri için hazırlanan 1/1000’lik İmar Planları, Belediye Başkanı Ahmet Cin’in yoğun çabalarıyla İBB Meclisi’nde oanylandı. Başkan Ahmet Cin, “Hayırlı olsun. Gayretlerimiz sonuç verdi” dedi.

Pendik'te dönüşüm için yeni imar planı askıya çıkarıldı!

Pendik'te Orta ve Dumlupınar Mahalleleri'nde riskli olarak ilan edilen parsellerde fiili dönüşümün başlamasına yönelik hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Pendik Taşlıbayır kentsel dönüşüm imar planı onaylandı!

Pendik’in Taşlıbayır bölgesinde kentsel dönüşüme yönelik imar planları onaylandı. Orta ve Dumlupınar Mahalleleri’nde sağlıklı yapılaşmanın önü açıldı. Yeni planlarla binaların otopark sorunu da çözülecek.

Pendik Çınardere, Yayalar, Velibaba, Ertuğrulgazi'nin imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Pendik'e bağlı, Çınardere Mahallesi, ile Yayalar - Velibaba ve Ertuğrulgazi Mahalleleri'nin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli imar plan tadilatı bugün askıya çıktı...

Pendik'te 4 mahallenin imar plan tadilatı askıya çıktı!

İstanbul Pendik ilçesine bağlı Çınardere Mahallesi ile Yayalar, Velibaba ve Ertuğrul Gazi Mahalleleri'nin Bir Kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli imar plan tadilatı bugün askıya çıktı...

Pendik'in köylerine ahşap duraklar geldi!

Pendik Belediyesi, Köyler Bölgesinde yer alan mahalleler için ahşaptan yeni otobüs durakları üretti. Pendik Kurnaköyü, Göçbeyli, Ballıca, Kurtoğmuş ve Emirli Mahalleleri, yeni otobüs duraklarına kavuştu.

Pendik Yenişehir ve Çamlık Mahalleleri imar plan tadilatı 17 Mart'ta askıdan iniyor!

Pendik İlçesi, Yenişehir ve Çamlık Mahallelerin Bir Kısmına ilişkin Nazım İmar Planı 17 Mart 2014 Pazartesi günü askıdan iniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, planı 27 Ekim 2013'te onaylamıştı. İşte o plan...

Pendik Çınardere nazım imar planı tadilatı 28 Şubat'ta askıdan iniyor!

Pendik Çınardere, Yayalar, Velibaba ve Ertuğrulgazi Mahalleleri'nin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı 28 Şubat'ta askıdan iniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, plan tadilatını 15 Kasım 2013'te onayladı. İşte o plan...

Pendik mahalleleri Haberi

Pendik mahalleleri

Geçtiğimiz yıl ilçeye 23 park ve 15 halı saha kazandıran Pendik Belediyesi Etüt Proje Ekipleri, yeni yıla da hızlı başladı.  Ekipler, Fevzi Çakmak, Yeni ve ikisi Kavakpınar Mahallesi’nde olmak üzere 4 park; Kavakpınar Mahallesi ve İsa Yusuf Alptekin Ortaokulu’nda ise 2 halı sahanın yapımına başladı.


Fevzi Çakmak Mahallesi Anibal Sokak Parkı


Mahallede sosyal ve kültürel yatırımların yanı sıra çocukların ihtiyaçlarını da unutmayan Pendik Belediyesi,   yeni bir park inşa ediyor. Anibal Sokak’ta yapımı devam parkta yer alacak oyun grubunda çocuklar eğlenceli vakit geçirebilecek.


Yeni Mahalle Ütopya Sokak Parkı


Şehrin dört bir tarafına park yapımlarına devam eden Etüt Proje Ekipleri, Yeni Mahalle’ye  spor ve oyun imkanı sunan yeni bir park kazandırıyor. Ütopya Sokak’ta yapımına başlanan parkta çocuklar için oyun grubu, sporseverler için de fitness...