04 / 05 / 2024

pendik metrosu açılış

pendik metrosu açılış

Kartal-Pendik-Tavşantepe Metrosu, yarın ulaşıma açılıyor. Kadıköy-Kartal metro hattının devamı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan hat, sabah saatlerinden itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

Milyonlarca İzmirli tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun açılışı yapıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor!

İzmirli vatandaşlar tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı 24 Şubat'ta hizmete açılıyor. 7 istasyondan oluşan hatla Evka-3’e kadar kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Narlıdere Metrosu'nun da açılışını 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Peki Narlıdere Metrosu'nda hangi duraklar var? İşte ayrıntılar... 

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi. Bakan Uraloğlu, 2024 yılını işaret etti. 

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Günlük 1 milyon 200 bin yolcu taşıyacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün hizmete açılıyor.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı bugün açılıyor!

Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu bugün açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı yarın açılıyor!

Tüm dünyayı derinden etkileyen Kovid-19 salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, yarın hizmete açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 28 Ekim'de açılıyor!

Temeli 2014'te atılan ve 6 ilçeyi birbirine bağlayan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 28 Ekim'de açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 3 gün sonra açılıyor!

Tüm dünyayı derinden etkileyen Kovid-19 salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, 28 Ekim tarihinde açılıyor...

İstanbul'daki 2 yeni millet bahçesi yarın açılıyor!

İstanbul'da yapımı bitirilen Pendik ve Halkalı millet bahçeleri yarın açılacak. Pendik ve Halkalı millet bahçelerinin açılışıyla İstanbul'daki millet bahçesi sayısı 9'a ulaşacak...

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası açılıyor!

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası bugün hizmete açılıyor.

Home City Pendik'e nasıl gidilir?

Mobilya ve dekorasyon olmak üzere bir evin ihtiyacı olan her şeyi tek bir çatı altında toplayan Home City Pendik açıldı. Peki Home City Pendik'e nasıl gidilir?

Çekmeköy metrosu için açılış tarihi belli mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun ikinci etabı olan Çekmeköy-Yamanevler Metrosu'nda çalışmalar devam ediyor. Peki, Çekmeköy metrosu için açılış tarihi belli mi?

pendik metrosu açılış Haberi

pendik metrosu açılış


Kartal-Pendik-Tavşantepe Metrosu, yarın ulaşıma açılıyor.  Kadıköy-Kartal metro hattının devamı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından  yapımı tamamlanan hat, sabah saatlerinden itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.


Pendiklilerin dört gözle beklediği buluşma, yarın gerçekleşiyor. Yapımı tamamlanan Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metrosu, yarından itibaren vatandaşların hizmetine girecek. Yapımına Mayıs  2013 yılında başlanan metro hattının ve istasyonların tamamlanmasının ardından bir süreden beri devam eden test sürüşleri de başarıyla sonuçlandı.  Ulaşıma hazır hale gelen hat üzerinde Kartal'dan sonra  Yakacık, Pendik ve Tavşantepe istasyonları bulunuyor.   


Hizmete açılacak  4.4 kilometre uzunluğundaki hat sayesinde Pendik’ten Kadıköy’e ulaşımın süresi 35 dakikaya düşecek.  Metro hattının Marmaray ve Metrobüs bağlantısıyla da Pendik’ten  Taksim, Atatürk Havalimanı gibi merkez bölgelere kesintisiz ulaşımı sağlanacak.



Pendik Belediyesi



Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekilde servis edildi...


Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro...