10 / 05 / 2024

Pendik yıkım ruhsatı

Pendik yıkım ruhsatı

Pendik’te Yıkım Ruhsatları ile Yıkıntı ve Hafriyat Kabul Belgeleri artık Zabıta Müdürlüğü tarafından verilmeye başlandı. Müdürlük bünyesindeki Çevre Denetim Ekibi, son iki aylık dönemde 70 yıkım ruhsatı, 115 de yıkıntı hafriyat kabul belgesi düzenledi.

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Progrup Profesyonel İnşaat Yıkım Dönüşüm Hafriyat Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Progrup Profesyonel İnşaat Yıkım Dönüşüm Hafriyat Hizmetleri Ticaret  Limited Pendik’te  500 bin TL sermaye bedeli ile  Mehmet Demirhan Süleyman Yalçın tarafından kuruldu.

Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Yerine millet bahçesi inşa edilecek olan Cebeci İnönü Stadı'nın yıkım çalışmaları için Çankaya Belediyesi tarafından yıkım ruhsatı verildi

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınması gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı dilekçesi örneği nasıl hazırlanıyor? İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021... 

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020!

Bir arsa üzerinde yer alan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınıyor. Ruhsat için dilekçe hazırlanması gerekiyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020...

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

Pendik'te asbeste rağmen yıkım ısrarı!

Pendik’te YTONG fabrikasının ‘millet bahçesi’ için yıkımı sürüyor. Fabrikanın çatısında bulunan malzemelerde kanser yapıcı asbest yer alırken, yıkımın önlem alınmadan yapıldığı kaydediliyor.

Yıksan İnşaat Hafriyat Nakliyat Yıkım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıksan İnşaat Hafriyat Nakliyat Yıkım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Burak Kaşıkçı ve Murat Ökten ortaklığında kuruldu.

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017!

Bir arsa üzerindeki mevcut yapıların yıkımı için ruhsat alınması gerekiyor. Bu ruhsat bir dilekçe ile alınıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017..

Pendik Kurna Köyü'nde yıkım endişesi!

600 yıl öncesine dayanan Pendik’e bağlı Kurna Köyü bugünlerde diken üstünde. Köyün içinde geçecek otoyol projesi davalık olurken kaymakamlık ev sahiplerine ‘yıkım’ yazısı göndermeye başladı. Gelen yazıya göre, alınan kamulaştırma kararı gereği Cuma günü yıkım yapılacağı ev sahiplerine bildirdi.

Atakule'nin yıkım ruhsatını yargı iptal etti!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) açtığı dava devam ederken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin de müdahil olduğu davada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme şirketin valilikten aldığı yıkım ruhsatını iptal etti

Maltepe’de yıkım ruhsatı için asbest şartı!

Maltepe Belediyesi binalara yıkım öncesi asbest ve zararlı atıklardan temizleme şartı getirdi. Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan, halkın sağlığını her şeyden üstün tuttuklarını belirtti.

Yıkım ruhsatı süresi!

Yeniden inşa edilecek yapıların yıkımı için öncelikle yıkım izninin alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı için belediyeye başvurduktan sonra izin ne zaman çıkar? Yıkım ruhsatı süresi ne kadardır?

Pendik yıkım ruhsatı Haberi

Pendik yıkım ruhsatı


Pendik’te Yıkım Ruhsatları ile Yıkıntı ve Hafriyat Kabul Belgeleri artık Zabıta Müdürlüğü tarafından verilmeye başlandı. Müdürlük bünyesindeki Çevre Denetim Ekibi, son iki aylık dönemde 70 yıkım ruhsatı, 115 de yıkıntı hafriyat kabul belgesi düzenledi.


Belediye sınırları dahilinde yer alan bir binanın yıkılması için ilçe belediyelerden yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor.  Pendik’te  yıkım ruhsatı daha önce İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından veriliyordu.  2015 Şubat ayından itibaren Yıkım Ruhsatları ile Yıkıntı ve Hafriyat Kabul Belgeleri , Zabıta Müdürlüğü bünyesinde bulunan Çevre Denetim Ekibi tarafından düzenlenmeye başlandı. İki aylık dönemde vatandaşlara 70 Yıkım Ruhsatı ve 115 Yıkıntı Hafriyat Kabul Belgesi verildi.


3194 Sayılı İmar Kanunu Hükümleri gereği şantiye alanı ve çevresinde can ve mal güvenliğinin sağlanması, çevre kirliliğinin engellenmesi için şantiye alanının 2 metre...