03 / 05 / 2024

Pendorya AVM imar durumu

Pendorya AVM imar durumu

TSKB GYO'nun portföyünde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi'nin daha önce yargı kararı ile iptal edilen yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi Pendik Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek verildi.

İzmir Kiraz'ın imar planlarında revize! Hastane, yurt, okul ve AVM planları yeniden askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucunda mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı Kiraz’ın hastane, yurt, okul ve AVM planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden askıya çıkarıldı.

Pendorya AVM 1 yılda yüzde 75,6 değer kazandı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Pendorya AVM'nin gayrimenkul değerleme raporunu yayımladı. Peki Pendorya AVM'nin 2023 yılı değeri ne kadar oldu?

Pendorya AVM'nin 2023 değeri belli oldu!

TSKB GYO Pendorya AVM'nin gayrimenkul değerleme raporunu yayımladı. Peki Pendorya AVM'nin 2023 değeri ne kadar oldu?

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Pendorya AVM'nin değeri açıklandı! 1 yılda 2 kattan fazla değerlendi!

Pendorya AVM'nin 2022 değeri resmen belli oldu. Peki Pendorya AVM'nin değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Tuzla'da 168 bin metrekarelik askeri alan için yeni imar planı hazırlandı! Yeni konutlar inşa edilebilecek!

Tuzla’da 168 bin metrekarelik askeri alanı; AVM, konut, otel imarına açan planların yürütmesi mahkemece durdurulunca yeni plan devreye alındı. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Pendorya AVM'nin 2021'deki kira değeri ne oldu?

TSKB GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 2021 yılı dönemi Pendorya Alışveriş Merkezi için alınan ekspertiz kira bedeli KDV hariç 10 milyon 7 bin TL, kira geliri toplamı ise KDV hariç 6 milyon 3 bin TL  değerinde gerçekleşti. 

Yenişehir için yeni imar planı hazırlandı!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahı içinde yer alan Avcılar Firuzköy Mahallesi'ndeki toplam 1.6 milyon metrekare büyüklüğe sahip alan için imar planı hazırladı. 1 milyon 650 bin 766 metrekare büyüklüğe sahip alanın 850 bin 836 metrekaresinde konut ve AVM inşaatı yapılacak. 

Pendorya AVM'nin piyasa değeri ne kadar? 

2009 yılında hizmete açılan Pendorya AVM'nin piyasa değeri dudak uçuklatıyor. Pendorya AVM'nin piyasa değeri ne kadar? İşte tüm detaylar...

Beyoğlu Hasköy'de inşa edilecek AVM'nin imar planları değişti!

Beyoğlu Hasköy’de bulunan yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek AVM'nin imar planlarında değişiklik yapıldı. Yeni imar planlarında sosyal tesis için iptal kararı alındı.

Pendorya AVM imar durumu Haberi

Pendorya AVM imar durumu

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi'nin  daha önce yargı kararı ile iptal edilen yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi Pendik Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek verildi. 


Açıklama:

Şirketimiz gayrimenkul portföyü içerisinde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi'nin mevcut yapılaşma koşullarına uygun olarak hazırlanan ve Pendik Belediye Meclisi'nin 05.11.2014 tarih ve 2014/166 sayılı kararı ile kabul edilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, 5216 Sayılı Kanun'un 7 (b) Maddesi'ne göre İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 11.02.2015 tarihli 2015/168 sayılı kararı ile onanmıştır.


İmar Kanunu'nun 8. Maddesi'ne göre uygulama imar planı, ilgili Belediye Meclisi'nin onayı ile yürürlüğe girmektedir. Bu nedenle, Pendorya Alışveriş Merkezi'nin üzerinde bulunduğu taşınmaza ait imar planlama sürecinin tamamlanmasını takiben, daha önce yargı kararı ile iptal edilen yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin...