03 / 05 / 2024

perakende sabit kur istedi

perakende sabit kur istedi

Kategori Mağazacılığı Demeği Başkanı Alp Önder Özpamukçu, perakende sektöründe maliyetlerin yükselip, kârlılığın düştüğünü belirterek, bozulan kira/ciro oranlan nedeniyle AVM'lere TL bazlı kira ya da kur sabitlemesine gitme çağrısı yaptı.

Perakende satış hacmi yüzde 31 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Temmuz ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 31 artış gösterdi.

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

İŞKUR’un “Türkiye İş gücü piyasasında En Çok Açık İşi Olan 10 Meslek” raporundaki meslek grubu şöyle: Garson, makineci, satış danışmanı, dokuma konfeksiyon, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, perakende satış elemanı, ön muhasebeci, şoför yük taşıma, paketleme işçisi.

Perakende satış hacmi Mayıs'ta yüzde 28,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 28,4 artış gösterdi.

Perakende satış hacmi Nisan ayında yüzde 27,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 27,5 oranında arttı.

Perakende satışları mart ayında yüzde 28,6, cirolar ise yüzde 88,9 arttı!

TÜİK verilerine göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2023 senesi Mart ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 28,6 arttış kaydetti.

Vatandaş alışverişi unuttu! Perakende satışlarda iki yılın en büyük düşüşü yaşandı!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 6.5 oranında azaldı. Satışlar gıda, içecek ve tütünde yüzde 0.3, gıda dışında ise yüzde 8.7 oranında geriledi.

Hazır giyimde sabit fiyat geliyor! Zincir marketlerin başlattığı fiyat sabitleme tekstilde de başlıyor... 

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü enflasyon, kur baskısı ve maliyetlerin neden olduğu olumsuzluklarla mücadele ediyor. Zincir marketlerin başlattığı fiyat sabitleme tekstilde de başlıyor! Hazır giyimde sabit fiyat geliyor...

Kur Korumalı Mevduat’ta parası olanlar dikkat! Çıkış başladı mı? Çıkan para nereye gidecek?

Geçen sene bu aylarda yürürlüğe giren ve süresi bir yıl daha uzatılan Kur Korumalı Mevduat hesaplarına olan ilgi doların sabit kalması ve faiz oranları sebebiyle azaldı. Kur Korumalı Mevduat’tan çıkışın başladığı iddia ediliyor. Nasıl Bir Ekonomi yazarı ekonomist Alaattin Aktaş paraların nereye gide

Perakende de neler oluyor? Fiyatlar yükselecek mi düşecek mi?

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi (2015=100) 2022 yılının Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 6,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 11,4 arttı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 11,8 azaldı.

Perakende satış endeksleri nisanda azaldı!

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, nisan ayında yıllık bazda yüzde 19,3 azaldı.

Antalya OSB'de sabit kur uygulamasına geçildi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, sanayicilere ekonomik açıdan büyük destek sağlayacak bir adım attı. OSB katılımcılarının arsa taksit ve borç ödemeleri sabit kur üzerinden yapılacak.

NEF Gölköy'de 5,35 TL sabit Euro kur avantajı!

NEF Gölköy'de 5,35 TL sabit Euro kuru avantajı bayram boyunca devam edecek. Bodrum Yalıkavak'ta inşa edilecek olan NEF Gölköy projesinde otel ve villalar yer alacak. 

İnşaat sektöründe sabit kur sabit fiyat politikası işlemeli!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal, döviz fiyatlarında yaşanan artış sonrası bazı değerlendirmeler yaptı. İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için büyük güç olduğunu belirten Erdal “Bütün yatırımcıları sabit kur sabit fiyat politikasını benimsemeye davet ediyorum” diy

perakende sabit kur istedi Haberi

perakende sabit kur istedi

Kategori Mağazacılığı Demeği (KMD) Başkanı Alp Önder Özpamukçu, döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak perakende sektöründe maliyetlerin yükselip, kârlılığın düştüğünü belirterek, bozulan kira/ciro oranlan nedeniyle AVM'lere TL bazlı kira ya da kur sabitlemesine gitme çağnsı yaptı. Döviz borcu bulunmayan, yatırım kredisinin ödemesini tamamlamış AVM'lerin TL bazlı kiraya dönmelerini beklediklerini belirten Özpamukçu, diğer AVM'ler de ise mutlaıbit kur' istedi ka kurun sabitlenmesi gerektiğine dikkat çekti. 


KMD üyelerinin Türkiye'deki kiralanabilir AVM alanının yaklaşık yüzde 30'unu kapladığım belirten Özpamukçu, "Cirolara baktığımızda yarıyıl hedeflerinin korunduğunu ve yıl sonu hedeflerinde büyük sapmalar olmadığım görüyoruz. Ancak kârlılıklar düşüyor. Dövizdeki dalgalanmalar maliyetlerimizi olumsuz etkiliyor. Özellikle kira maliyetleri kontrol edilemez hale gelmiş durumda"...