19 / 05 / 2024

Perakende sektörüne yılbaşı etkisi

Perakende sektörüne yılbaşı etkisi

Sıcak havanın etkisiyle kasım ayında alışveriş yapmayan tüketici, soğuk hava ve yılbaşı için kesenin ağzını açtı. Mağazaların cirosu yüzde 15 arttı. İndirim ve kampanyalar devreye girdi...

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı?

2024’e yükselişle başlayıp rekorlarla sürdüren Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı da artmaya devam ediyor. Peki borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı? İşte cevabı

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü'nün gayrimenkul sektörüne ilişkin önemini değerlendirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörüne müjde!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan inşaat sektörüne yönelik harç ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Perakende sektörüne kira muafiyeti geliyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektöründeki kira sorununun altını çizerek kira muafiyeti sunacak yasal düzenlemenin bir an önce yapılmasını beklediklerine dikkat çekti.

Perakende sektöründe 5 yıl içerisinde beklenen dönüşüm 8 ayda yaşandı!

Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü Deniz Bozan, "Perakende sektöründe beş yıl içerisinde beklenen dönüşümü sekiz ay içerisinde gerçekleştiğine tanık olduk" dedi. Bozan, kira ve diğer borçların yeniden yapılandırılması, marka güçlendirme ve dijital gelişim gibi çıkış yolları bulunduğunu belirtti.

2020'de perakende sektörü ne oldu?

Perakende analitiği şirketi REM People 2020 yılı için perakende sektörü hakkında rapor yayınladı. Rapora göre perakende sektörü Mart ayında pandemiyle tanışması nedeniyle fırtınadan geçti.

Eminevim 2020 yılında konut ve araç sektörüne 50 bin talep kazandırdı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 2020 yılında konut ve araç sektörüne 50 bin talep kazandırdı.

IT Retail’de perakende sektörüne özel çözümler tanıtıldı!

Perakende sektöründeki şirketlerin BT yöneticileri arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmayı hedefleyen “IT Retail” organizasyonu 25 Şubat Salı günü gerçekleşti…

Perakende sektörüne yılbaşı etkisi Haberi

Perakende sektörüne yılbaşı etkisi

Sıcak havanın etkisiyle kasım ayında alışveriş yapmayan tüketici, soğuk hava ve yılbaşı için kesenin ağzını açtı. Mağazaların cirosu yüzde 15 arttı. İndirim ve kampanyalar devreye girdi.


Perakende sektörü yılbaşı alışverişinin artmasıyla hareketli günler yaşıyor. Kurban bayramından sonra özellikle gıda piyasasında düşen satışlar, bu ay itibarıyla yeniden canlandı. Hazır giyimde ise kasım ayında havaların sıcak geçmesi nedeniyle olan satışlar, soğuk havanın etkisiyle ertelenen talepleri devreye soktu. Şirketler, bu ayın ilk 10 gününde geçen yılın aynı dönemine göre cirolarını yüzde 10 artırdı. Ay sonunda ise yüzde 15'lik artış hedefleniyor. 


İNDİRİMLER DEVREYE GİRDİ 

Şirketler hem kış hem de yılbaşına özel indirimleri başlattı. Bu dönemde kampanya yarışına da giren perakendeciler indirimli üründen, hediye çekine, bedava akaryakıt kuponundan, eve çiçek gönderimine kadar birçok alanda tüketiciyi çekmeye çalışıyor....