03 / 05 / 2024

Perakende Ticarette Uygulanacak kurallar

Perakende Ticarette Uygulanacak kurallar

Ticaret Bakanlığı tarafından Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

81 ilde geçerli! BİM, A101, Migros ve ŞOK marketlerden alışveriş yapanlar dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Ticaret Bakanlığınca hazırlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik, BİM, A101, Migros ve ŞOK marketler dahil tüm marketler için geçerli olacak.

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Yeni yılda maaşlara yapılan zamlar, tüketicinin güvenini tazelerken, güven endeksinde yükselmeye neden olurken, üretici tarafından ise özellikle perakende ticarette bir önceki aya göre güven yüzde 1.0 azalma gösterdi.

Zincir marketlerle ilgili flaş uygulama! Fahiş zamlara karşı yeni önlem geldi

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre zincir mağazalar satışa sundukları ürünlere ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı'nın sistemine girilecek.

Perakende sektörünün 2021 beklentileri!

Salgında üçüncü dalganın etkilerini hafifletmek için ramazan döneminde uygulanacak yeni kısıtlamalar getirilirken, perakende sektörü gelecek 3 aydan da ümidini kesti.

Konutta taksit sınırı kalktı ne demek?

"Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre konutta taksit sınırı kalktı. Peki konutta taksit sınırı kalktı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Konutta taksit sınırı kaldırıldı!

31425 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre konut satışları, taksitlendirme sınırlaması kapsamı dışına çıkarıldı.

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Ticaret Bakanlığı tarafından Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,6 arttı!

Güven endeksi Ekim ayında geçen aya göre hizmet sektöründe yüzde 6,4, perakende ticarette yüzde 1,7 ve inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 11,6 arttı!

Hizmet sektörü güven endeksi Temmuz ayında geçen aya göre yüzde 20,2, perakende ticarette yüzde 9,6, inşaat sektöründe 11,6 arttı

İnşaat sektöründe güven endeksi 2019 Şubat'ta geriledi!

Şubatta hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,5 oranında artışla 79,5'e yükseliş gösterdi. Güven endeksleri, perakende ticarette yüzde 1,9 azalışla 90,8, inşaatta ise yüzde 8,7 düşüşle 51,8'e geriledi.

İnşaat sektörü güven endeksi Aralık'ta yüzde 2,1 azaldı!

Hizmet ve perakende ticarette güven aralık ayında sırasıyla yüzde 2,2 ve yüzde 6,3 oranında artış gösterirken, inşaatta yüzde 2,1 gerileme yaşandı.

AVM'lerde uygulanacak yeni yönetmelik yayımlandı!

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, uzun süredir beklenen ‘perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkındaki yönetmeliği’ yayımladı.

İnşaat sektörünün büyümesi 2015'in ilk çeyreğinde sabit kaldı!

Türkiye ekonomisi, 2015'in ilk çeyreğinde yakalanan yüzde 2,3'lük büyüme ile üst üste 22 çeyrek büyüdü. En küçük büyüme de yüzde 2 ile toptan ve perakende ticarette görülürken, inşaat sektörünün büyüme hızı ise sabit kaldı.

Perakende Ticarette Uygulanacak kurallar Haberi

Perakende Ticarette Uygulanacak kurallar

Ticaret Bakanlığı tarafından Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31425 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Ticaret Bakanlığından:

PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 6/8/2016 tarihli ve 29793 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/B maddesinin birinci fıkrasına “taksitli mal ve hizmet satışlarında” ibaresinden önce gelmek üzere “konut satışı haricindeki” ibaresi eklenmiş ve ikinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“ç) Nihai fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirası ve bu tutarın altında olan taşıt satışlarında altmış ay,  yüz yirmi bin Türk Lirasının üzerinde olup üç yüz bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt satışlarında kırk sekiz ay, üç yüz bin Türk Lirasının üzerinde olup...