06 / 05 / 2024

Perakende yasası nedir

Perakende yasası nedir

Günümüzde alışveriş merkezleri yavaş yavaş şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri haline geliyor. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Perakende Yasası ile, perakende sektörünün işleyişine birçok yenilik getireceği belirtiliyor.

Perakende Yasası'na sektörden olumlu tepki!

Perakende yasasının kabul edilmesi sektörün geneli tarafından olumlu karşılandı. Taraflar, yönetmeliklerle eksiklerin giderilmesini dört gözle bekliyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “18 yıldır bekleyen yasa nihayet geçti." dedi..

Bendevi Palandöken: Perakende yasası hemen çıkarılmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada "Perakende sektörünü düzenleyen yasa zaman kaybedilmeden çıkarılmalıdır. Bu yasanın çıkmasıyla aylarca süren indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilecek" dedi

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?

İntibak yasası için kollar sıvandı! Maaşı düşük emekliye 1.300 TL ek zam gelebilir!

Sosyal güvenlik ve çalışma hayatına yönelik adaletsizlikleri gidermek için kolları sıvayan hükümetin EYT’den sonra maaşı düşük kalan emekliler için  intibak yasası çıkarma hazırlığında olduğu belirtiliyor.  Peki intibak nedir? Daha önce nasıl çıkarıldı? Kimler faydalanacak?

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

EYT son durum nedir? EYT çıkacak mı, yeni gelişme var mı?

Emeklilikte yaşa takılanların heyecanla beklediği EYT yasasına dair güncel gelişmeler yakından takip ediliyor. Seçim öncesi yeniden gündeme gelen konuya dair araştırmalar ise güncel olarak yapılıyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT son durum nedir? İşte tüm detaylar...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Kiralarda TL'ye geçiş AVM yatırımcılarının yükünü artırdı!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 12. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. Perakende Yasası ile ilgili de çalışmalarının sürdüğünü söyledi...

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

Kentsel dönüşüm çoğunluk yasası nedir?

Kentsel dönüşüm ile ilgili usul ve esaslara 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunda yer veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm çoğunluk yasası nedir?

Elektrik perakende satış tarifesi nedir?

Elektrik perakende satış tarifesi, perakende satış fiyatı ile tarifenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslardan oluşuyor. Peki, elektrik perakende satış tarifesi nedir?Elektrik perakende satış tarifesi nasıl belirlenir? İşte usul ve esaslar..

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

Perakende yasası nedir Haberi

Perakende yasası nedir

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü,  "Günümüzde alışveriş merkezleri yavaş yavaş şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri haline geliyor. İnanıyoruz ki esnaflarımız AVM'lere geldiklerinde ticaretleri artacak ve kira ödemelerinde de zorlanmayacaklardır" dedi. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Perakende Yasası hakkında açıklamalarda bulunan Belgii, yeni yasanın perakende sektörünü işleyişine birçok yenilik getireceğini ifade etti. 

Yasada AVM sahipleri veya yatırımcılarını ilgilendiren hususların da mevcut olduğuna değinen Belgü, "Yasada yer alan ve toplam satış alanlarının yüzde 5' i kadar bir alanın rayiç bedellerle esnaf ve sanatkarlara kiraya verilmesi; binde 3'si kadar bir yerin de kaybolmaya yüz tutmuş meslek mensuplarına rayicin dörtte birini geçmeyecek şekilde kiralanması konulan bizim için asla bir zorunluluk olmamıştır. Alışveriş merkezlerindeki esnaf sayısı yüzde 3,7 civarlarında ve bu...