05 / 05 / 2024

perakende yükseliş 2015

perakende yükseliş 2015

Konya Ticaret Odası (KTO), 2015 yılı Şubat ayı Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni’ni yayınladı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni’nde yer alan Konya ekonomisinin Şubat-2015 verilerini değerlendirdi.

Dolar güne yükselişle başladı!

Dolar/TL, yeni haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı ve ardından 12,87 seviyelerinde işlem görüyor.

İnşaat maliyetleri dövizdeki yükselişten nasıl etkilenecek?

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, döviz kurlarında yüzde 30’a yakın oranda kaydedilen yükseliş sebebiyle yarı mamul ve malzeme satan firmalardan teklif almakta zorlandıklarına dikkat çekti. Babacan, inşaatların durma noktasına geleceğini belirtti.

Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik o analizi...

Nefesler kesildi: Altın yükselişte!

Altın fiyatları yeni haftaya yukarı yönlü başladı. Altın fiyatları aralıksız her gün yükselişine devam ederek rekor kırdı. Bugün ise gram altın güne 653 liradan başlarken, çeyrek altın ise 1040 liradan işlem görüyor.

Gayrimenkul yatırımları yükselişe geçti!

Pandemi ile beraber hız kaybeden gayrimenkul yatırımları yeniden yükselişe geçti. Sektörde yatırımların artması ile hareketlilik başladı. 

Son dakika! Altın fiyatları yükselişte!

Altın yatırımcıları ve altın almak isteyenler gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatlarını araştırıyor. Peki uzun zamandır yükselişte olan altın fiyatları bugün ne oldu? İşte gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları...

Dolar/TL yükselişe geçti! İşte bugünkü dolar kuru!

Dolar/TL, yeni haftanın dördüncü işlem gününe yükselişle başladı ve ardından 9,69 seviyelerinde işlem görüyor.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ağustos'ta da yükselişine devam etti!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ağustos ayında da yükselişine devam etti...

Bitcoin yeni haftaya yükselişle başladı!

Dün 61 bin doların altına düşen Bitcoin bu sabah tekrar 62 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin yeni haftaya yükselişle başladı.

Alt coinlerde yükseliş devam edecek mi?

Bitcoin'de 3 aydır süren yükseliş alt coinleri de büyük oranda etkiledi. Peki bu yükseliş devam edecek mi?

Kripto paralar yeniden yükselişte!

Ekim ayına hareketli bir şekilde giriş yapan kripto paralar yeniden yükselişte. İşte kripto paralardaki son durum...

Dolar/TL yükselişe geçti!

Haftanın son işlem gününde milyonlarca yatırımcı ve dolar almak isteyenler tarafından sıkı takip altında olan dolar/TL, güne yükselişle başladı ve ardından 8,91 seviyelerinde işlem görüyor.

Bitcoin neden yükselişe geçti? 

Kripto para borsasının en büyük para birimi olan Bitcoin yeniden yükselişe geçti. ABD'li dev yatırım bankası JP Morgan Bitcoin'e yönelik rapor hazırladı. 

perakende yükseliş 2015 Haberi

perakende yükseliş 2015

Konya Ticaret Odası (KTO), 2015 yılı Şubat ayı Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni’ni yayınladı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni’nde yer alan Konya ekonomisinin Şubat-2015 verilerini değerlendirdi.


Başkan Öztürk, 2015 yılına yükselerek giren Konya Perakende Güven Endeksi’nin (KOPE), Şubat ayında da yükseldiğini söyleyerek “Şubat 2015’te TEPE -7,3 değerini alırken, KOPE 4,7 puan değerini aldı. KOPE, geçen yılın aynı dönemine göre 8,3 puan yükselirken, TEPE ise 0,5 puan düştü. KOPE, bir önceki aya göre ise 3,2 puan yükseldi. Konya perakendesi, şubat ayında Türkiye genelinden ve AB-28’den daha iyi bir değer aldı. Şubat ayında en iyi performansı bakkal, market ve büyük mağazalar sektörü gösterdi. Yiyecek, içecek ve tütün ürünleri sektöründe ise geçen yıla göre düşüş yaşandı. Şubat 2015’te Konya’da...