17 / 05 / 2024

Peribacaları unesco

Peribacaları unesco

UNESCO tarafından dünya kültürel miras listesinde bulunan Kapadokya'da yıkılma tehlikesi olan 'peribacaları' onarılacak. Çalışmalar belirlenecek bir projeye göre yapılacak.

Pamukkale UNESCO'ya nasıl girdi?

Barış Manço aramızdan ayrılalı 16 yıl oldu. Barış Manço'nun "Dere Tepe Türkiye" programıyla yolu Denizli'ye de düşmüştü. Barış Manço, UNESCO'nun dikkatini Pamukkale'ye çevirmiş ve Pamukkale Koruma Amaçlı İmar Planı'nın fitilini ateşlemişti.

Beypazarı'nda UNESCO hazırlığı!

Tarihi ilçenin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışma başlatıldı. Kaymakam Seyitoğlu "Yaşayan insan hazinesi" kategorisinden UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmek için başvuracaklarını söyledi.

UNESCO'dan Hasankeyf açıklaması!

UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü Mechtild Rössler, Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığını açıkladı.

Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvuruldu mu?

Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığı öne sürüldü.

Japonya Okinoşima Adası için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Japonya, üzerindeki tapınaklar nedeniyle sadece erkeklerin ayak basmasına izin verilen Okinoşima Adası'nın 2017'de UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine girebilmesi için başvuruda bulundu.

Safranbolu Evleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde!

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kültürel varlıklarından Safranbolu deyince aklımıza ilk olarak özgün mimariye sahip evleri geliyor.

Alanya Kalesi için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Alanya Kalesi'nin UNESCO'ya başvuru sürecini 2016'nın Eylül ayına bıraktıklarını söyleyen Başkan Adem Murat Yücel, yeni dönemde ALTAV'daki hedeflerini de açıkladı.

Samsun Kızılırmak Deltası için UNESCO'ya başvuru yapılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası için "Hazırlık sürecini muhtemelen 2-3 ay içerisinde bitireceğiz ve UNESCO'ya başvuruyu yapacağız" dedi.

Yalova'daki Yürüyen Köşk UNESCO'ya aday!

Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor.

Yürüyen Köşk, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Aday!

Atatürk’ün bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için temellerinden kaydırdığı Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Kapadokya'daki Peribacaları restore edilecek!

UNESCO tarafından dünya kültürel miras listesinde bulunan Kapadokya'da yıkılma tehlikesi olan 'peribacaları' onarılacak. Çalışmalar belirlenecek bir projeye göre yapılacak.

Yalova Yürüyen Köşk için UNESCO başvurusu yapılacak!

Yalova Belediyesi, “Yürüyen Köşk”ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak.

Tokat Niksar UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday!

Tokat Niksar ilçesinin, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlamak için yürütülen çalışmalar kapsamında "alan yönetimi çalışması" yapıldı.

Peribacaları unesco Haberi

Peribacaları unesco

UNESCO tarafından dünya kültürel miras listesinde bulunan Kapadokya'da yıkılma tehlikesi olan 'peribacaları' onarılacak. Dünyada eşi benzeri olmayan, 60 milyon yaşında olduğu tahmin edilen ve yılda yaklaşık 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da yapılacak onarım, bilimsel çalışmalar sonucunda belirlenecek bir projeye göre yapılacak. Peribacalarının oluşmasını sağlayan Erciyes ve Hasan Dağı'ndan patlayan volkanların meydana getirdiği tüf kayalardan bazılarının yıllar içinde yıkılmaya yüz tuttuğu, bazı bölgelerde hayati tehlikeye sebep olabilecek yıkılmalar tespit edilince, onarım gündeme gelmişti. Önce Kültür Varlıklarım Koruma Kurulu'ndan onay alındı. Ardından kurulan birlik proje hazırlığına başladı. 

Projenin nasıl sürdürüleceği ve zamanlaması, gerekli onayların ardından devreye...