08 / 07 / 2024

peşin konut alımı

peşin konut alımı

Reel yatırım & Co. şirketinin sahibi Yeşim Dikmen, Eylül sonunda keskin ve hızlı bir fiyat artışı göstericeklerinin altını çizdi...

24 kamu kuruluşu 61.821 işçi ve memur alımı yapacağını duyurdu!

Personel alımı başvuruları 24 kurumda devam etmektedir. Resmi Gazete'de yayımlanan işçi ve memur alımı ilanlarına göre kamuya 61.821 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Buna göre, hangi kurumlara hangi pozisyonlar için personel alımı yapılacak? 

Konut alım satımında 'ekspertiz raporu' gündemde! Kaçak işlemlerin önüne geçilecek!

Konutta vergilerin tam olarak ödenebilmesi için alım-satım sırasında 'ekspertiz raporu' istenmesi gündeme geldi. Peki süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Konut alımı karşılığı verilen vatandaşlık fahiş fiyatları tetikledi!

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, fahiş fiyatlara ve enflasyona değinerek, konut alımı karşılığı verilen vatandaşlığın fahiş fiyatlara neden olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

THY-Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura çekilişi 4 Mayıs'ta! Dev projede peşin alımlarda yüzde 25 indirim fırsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve THY iş birliği ile inşa edilen 'Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi'nin kura tarihi belli oldu. Peşin ödemelerde yüzde 25 indirim imkanı sunulan dev projedeki 2 bin 894 bağımsız bölümün kuraları 4 Mayıs'ta çekilecek.

Türksat personel alımı yapacağını duyurdu! Hangi şartlarda kaç personel alınacak?

Türksat tarafından farklı kadrolarda istihdam edilmek için personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, hangi pozisyonlara personel alınacak? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler?

Türk Telekom açıkladı! Türk Telekom 3 ünvanda personel alımı yapacak...

Türk Telekom tarafından, 3 ünvanda istihdam edilmek için personel alımı yapılacağı duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklama kapsamında Türk Telekom hangi ünvanlara personel alacağı merak ediliyor. Personel alımı için gerekli başvuru nitelikleri nelerdir? Ve kimler başvuru yapabilir? 

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Devlet Memuru olmak isteyenler dikkat: Bakanlık 7.158 personel alımı yapacak!

2024 yılında birçok kamu kurumu ve Bakanlık eksik kadrolar için personel alımı hazırlığı yapıyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı 7.158 personel alımı yapılacağını duyurdu. 

peşin konut alımı Haberi

peşin konut alımı

Reel yatırım & Co. şirketinin sahibi Yeşim Dikmen teslime hazır projelerin şuan için ciddi bir fiyat artışı yapmadığını, müteahhit firmaların Eylül ayını milat alıp bu ay içerisinde ya da Eylül sonunda keskin ve hızlı bir fiyat artışı göstericeklerinin altını çizdi.
 
Şu an hem müşterinin hem müteahhitin gözü peşin alım ve satımda içinde bulunduğumuz konjektör çok kırılgan ve olabildiği herşeyden çok çabuk etkileniyor. İnsanların ne bankadan kredi çekicek ödeme gücü ne de firmaların akıl oyunlarına alet olacak yapıda müşteri kitlesi var.
   
Alım yapmak isteyen onlarca müşterimiz yüksek peşinatlarına rağmen kendilerini beklemeye aldılar. Min.1.80 max.3.20 olan faiz oranları haklı olarak korkutuyor yatırımcıyı.Diğer taraftan kampanya niteliğinde öne sürülen ama tamamiyle göz boyaması olan 0.98 faiz oranı ,120 ay, yüzde ...