06 / 05 / 2024

petkim kara imar planı

petkim kara imar planı

Petro kimya şirketi Petkim'in hem karada, hem denizde önünü açan imar planları, Çevre Şehircilik Bakanlığı'nca onaylandı. Bakanlık, limanın arkasında yer alan ormanın tesislere dahil edilmesine yönelik plana da olur verdi

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

Kars’taki 89 ayrı imar planına soruşturma izni verildi! 

Kars Belediyesi'ndeki imar planlarına soruşturma için izin çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından Kars eski Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile dönemin bürokrat ve belediye meclis üyelerinin de olduğu 35 kişi hakkında soruşturmaya onay verildi.

Kars'a yeni imar planı!

Kars Belediye Başkanlığı’nın ‘yeni şehir planı’ Merkez Mahallesi sakinlerini üzdü. Yeni şehir planıyla yüzde 40 imar izni verilen mahalleli toplu olarak Başkan Karaçanta ile görüşecek.

Trabzon Karaçam ve Ataköy mahalleleri nazım imar planı onaylandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un içerisinde Çaykara ve Dernekpazarı’nın da bulunduğu 8 ilçenin imar planını onayladı.

İzmir Karşıyaka Tramvayları imar planı askıda!

İzmir Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında Karşıyaka Tramvay güzergahının kara tarafında kalan kısmının imar planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Petkim lojmanlarının imar değişikliği iptal edildi!

Petkim lojmanlarının bulunduğu arazi ile ilgili yapılacak olan imar planı değişikliği, İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı başvuru üzerine İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

İstanbul'da imar sorunu yaşanan bölgelerin, planları hemen onaylanmalı!

İBB Ekim ayı meclis toplantısından önce CHP Grubu’na çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP’li belediye başkanları Handan Toprak, Ali Kılıç ve Cem Kara ilçelerinde imar sorunu yaşanan bölgelerin imar planlarının derhal onanması gerektiğini vurguladılar

Antalya Kemerağzı-Kundu Mevkii'nin imar sorunu mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya İli Kemerağzı-Kundu Mevkii'ne yönelik imar değişikliklerine ve bölgedeki otellerin teftişine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

PETKİM Aliağa imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İzmir Aliağa ilçesi Arap Çiftliği'nde PETKİM'e ait 1130 ada 1 nolu parsel ve 1130 ada 2 nolu parsel ile tescil harici alanda hazırlanan imar uygulaması askıya çıkarıldı...

Osmaniye'nin yeni imar planı hazırlanıyor!

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, yeni imar revizyon planı hakkında istişare toplantılarının ilkini gerçekleştirdi. Kara, Osmaniye için tek ve uygulanabilir bir plan yapmak amacıyla uzun süredir hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Petkim'in imar planları onaylandı!

Petro kimya şirketi Petkim'in hem karada, hem denizde önünü açan imar planları, Çevre Şehircilik Bakanlığı'nca onaylandı. Bakanlık, limanın arkasında yer alan ormanın tesislere dahil edilmesine yönelik plana da olur verdi

Çatalca Belediyesi'ne imar danışmanı geldi mi?

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın imar ile ilgili danışman getirdiği iddiası var ya hani gel şimdi ona bir cevap verelim. “Başkan İmar Danışmanı olarak getirdi” denilen kişi Sedat Özkan ismi aslında bizlere hiç yabancı değil.

Petkim'in 1177 dönüm arazisine imar onayı!

İzmir'in Aliağa ilçesinde Petkim'in tesislerinin de içinde yer aldığı ve ağırlıklı olarak lojman alanı olarak kullanılan araziyle ilgili önemli bir karar alındı.

petkim kara imar planı Haberi

petkim kara imar planı

Azeri sermayesine dayanan Socar Grup'a ait petro kimya şirketi Petkim'e ait planlar askıya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planlara göre, Aliağa'daki Petkim limanının olduğu bölgenin arkasında kalan yerler, Petkim sınırına dâhil edildi, "özel proje alam" olarak ayrılan kısmın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları da yapıldı. Artık son şekli verilen planlara göre, Petkim hem alam büyütecek, hem de mevcut alanının içine birçok fonksiyon yükleyecek. 


Süreç yargıda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk olarak Petkim sahasmda ticaret, eğitim tesisi, alışveriş alanları, sosyal donatı yerleri ayrümasının önünü açan "özel proje alanının" planlarını yaptı. Buna göre Petkim yarımadasında yeni alana birçok fonksiyon yüklenecek. Şehir Plancıları Odası'nm, orman alanım içine aldığı gerekçesiyle itiraz ederek yargıya taşıdığı planlama süreci, Çevre ve Şehircilik/Bakanliğı'ndan onay alırken,...