07 / 05 / 2024

petrol arama

petrol arama

Manisa'nın Salihli ilçesinde bir zeytin bahçesini sulamak için açılan sondaj kuyusundan akıl almaz bir şey ortaya çıktı. Köylüler gördükleri karşısında şaşkına döndü. TPAO bölgeden numune aldı. Şimdi herkes çıkacak sonucu merakla bekliyor.

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları sürerken, bir ilimizde açılacak petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandığı açıklandı. Bunun sebebi ise arazi sahipleri ile TPAO'nun anlaşamaması olarak belirtildi.

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) doğal ve tarihi sit alanları ile çevrili Çanakkale'de karada petrol aranma ruhsatı verildiğini duyurdu.

Bir ilde daha petrol sevinci! Yurt genelinde aramalar tam gaz sürüyor!

Bir ilde daha petrol sevinci yaşanıyor. 5 yıllığına arama yapılacak. İşte detaylar!

Bir ilde daha petrol heyecanı! İlk hamle geldi

Gaziantep'te heyecan yaratan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eande Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama Üretim Ltd Şti'ye, Gaziantep il sınırları içinde kalan bir saha için petrol arama ruhsatı çıktı.

Bakanlıktan onay çıktı! Bir ilde daha resmen petrol aranacak

Enerji sektöründe sınıf atlamak isteyen Türkiye, petrol arama işlemlerini sürdürüyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın yurt genelindeki petrol arama sahalarına bir yenisi daha dahil etti.

TPAO'ya Mersin'de 6 sahada petrol arama ruhsatı verildi!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO), Mersin'in kara suları içinde bulunan sahalarda petrol arama çalışmalarına başlayacak. 6 saha için petrol arama ruhsatı verildi. İşte detaylar...

TP'ye 4 petrol arama ruhsatı verildi!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TP) 4 petrol arama ruhsatı verildi.

Batman'da mesire alanı projesine izin çıkmadı!

Özel İdare’nin, DİKA ile birlikte Batı Raman eteklerine planladığı mesire alanı projesine izin çıkmadı. Petrol arama sahasına yakın bölgede olduğu gerekçesiyle 290 dönümlük alana mesire alanı projesi askıya alındı.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden petrol arama ve işletme ruhsatı kararı!

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 2 ayrı firmaya beşer yıl süre ile toplam yedi adet petrol arama ruhsatı, ortak olan 3 firmaya ise sekiz yıl süreyle bir petrol işletme ruhsatı verdi.

Yönümüzü yenilenebilir enerjiye çevirdik!

GEÇEN yıl kamu özel işbirliğinde 1.1 milyar dolarlık petrol arama yatın mı yapıldığını belirten Bakan Yıldız, Türkiye Petrolleri'nin Shell ile Batı Karadeniz'deki yeni sondaja bu yılın ilk aylarında başlayacağını aktardı.

Çalık, Şanlıurfa'daki petrol arama ruhsatını terk etti!

Çalık Petrol Arama Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Şanlıurfa'daki petrol arama ruhsatını terk etti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Afrika'da petrol arayacak!

TPAO Genel Müdür Vekili Şişman, yurt içi ve yurt dışında arama yapan bir şirket olarak Afrika’da fırsatlar olduğunu, Orta Afrika’da çalışacaklarını söyledi. Edinilen bilgiye göre de TPAO Mozambik ve Angola’da petrol ve gaz arayacak.

petrol arama Haberi

petrol arama

Manisa'nın Salihli ilçesinde bir zeytin bahçesini sulamak için açılan sondaj kuyusundan çıkan siyah renkli sıvıyla ilgili incelemeler devam ediyor.

Yağbasan Mahallesi'nde Mustafa Yüksel'e ait zeytin bahçesine sulama için açılan sondaj kuyusundan çıkan siyah renkli sıvının tutuşması sonucu 28 Mayıs'ta çıkan yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ve AFAD ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yetkilileri, bölgeye gelerek numuneler aldı.

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, TPAO yetkililerinin kuyudan çıkan sıvıdan aldıkları numuneler üzerinde incelemelere başladığını ifade etti.

Bilen, şunları kaydetti:

İlk tespitlere göre fay hatlarından kaynaklanan bir sızıntı olduğu değerlendiriliyor. Alınan numune incelenecek. Bölge zaten TPAO tarafından sondaj ve arama sahası olarak ruhsatlandırılmış. Kesin sonuç, analizlerden sonra ortaya çıkacak.

"ATEŞ SÖNMEK BİLMEDİ"

Zeytinliğin sahibi Mustafa Yüksel ise sulama amaçlı sondaj çalışmasıyla 208 metre derinliğe...