05 / 05 / 2024

petrol ihracat eden ülkeler

petrol ihracat eden ülkeler

Emtia fiyatlarının düşmesi ile petrol ihracat eden ülkelerdeki ekonomik darboğaz, inşaat sektörünü tehdit ediyor. Bunun yanı sıra Orta Doğu'daki karışıklıklar ile AB ekonomilerindeki dalgalanmalar da diğer tehdit unsurları olarak görülüyor.

Rusya benzin ve motorin ihracatını askıya alıyor! Akaryakıt fiyatları yeniden tırmanacak mı?

Rusya, 1 Mart’tan itibaren 6 ay süreyle petrol ürünlerinin (benzin ve motorin) ihracatını askıya alıyor. Peki akaryakıt fiyatları nasıl etkilenecek? Beklentiler neler? Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından açıkladı. İşte vatandaşların yorumları...

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Kaynak tarafından kuruldu.

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Özkaratay İnşaat Petrol Ürünleri Kimyevi Maddeleri Gıda Hafriyat Nakliye İthalat İhracat Ltd.Şti. kuruldu!

Özkaratay İnşaat Petrol Ürünleri Kimyevi Maddeleri Gıda Hafriyat Nakliye İthalat İhracat Ltd.Şti. bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli Fesih Karatay tarafından kuruldu.

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Açıklanan rakamlara göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil artış göstererek, 28 milyon 190 bin varile çıktı.

Brent petrol yükseliyor! Bugün brent petrol ne kadar? 13 Temmuz 2023 brent petrolün varil fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı, dün 80,55 dolara kadar yükselirken günü 80,11 dolar seviyesinde tamamladı. Bugünde  yükselmeye devam eden brent petrol ne kadar oldu? 13 Temmuz 2023 brent petrolün varil fiyatı.

OPEC açıkladı: Küresel petrol arzı 1 milyon varil azaldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Küresel petrol arzında mayıs ayında önceki aya göre günlük düşüş olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!

Aktarılan detaylara göre, ABD Enerji Enformasyon İdaresi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerin yer aldığı OPEC+ grubu üyesi ülkelerin üretim kesintilerini gerekçe göstererek Brent tipi petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

OPEC, küresel petrol talebindeki artış öngörüsünü sabit tuttu!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2023 yılı için küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tutarak günlük 2 milyon 320 bin varil olarak duyurdu.

'Petrol fiyatları yakında artacak'

Petrol fiyatlarında korkutan tahmin. Rus petrolüne yaptırım nedeniyle Rusya'nın ihracatının düşmesi ve Çin'in talebinin artmasıyla petrol arzında sorun yaşanması ve petrol fiyatlarının artması bekleniyor.

Ünlü analistten şok eden altın ve petrol açıklaması! Acilen bakın!

Ünlü analistten flaş altın ve petrol açıklaması geldi! Hemen buraya bakın, sonra pişman olmayın! İşte bütün detaylar...

Petrol ile ilgili son dakika gelişmesi! Hemen buraya bakın!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı birtakım müstahsil ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, piyasalardaki istikrarın korunması doğrultusunda 5 Ekim'de aldığı "üretimi kasımdan itibaren günlük 2 milyon varil azaltma kararına" devam edecek. 

petrol ihracat eden ülkeler Haberi

petrol ihracat eden ülkeler

Türkiye İnşaat Sektörü İşverenler Sendikasının (İNTES) raporunda, emtia fiyatlarının düşmesi ile petrol ihracat eden ülkelerdeki ekonomik darboğaz, inşaat sektörünü tehdit eden unsurlar arasında yer alıyor.

İNTES'in, nisan ayı inşaat sektör raporunda sektörün en güçlü yanı yatırım potansiyeli yüksek ülkelere coğrafi yakınlık ve lojistik üstünlük olarak gösterildi. Raporda, müteahhitlerin uluslararası ihale ve iş deneyimi, güncel ekipman kullanması, deneyimli teknik personele ve yeterli yerli malzemeye sahip olması da sektörün güçlü yanları olarak sayıldı. Sektörün başlıca zayıf yönleri ise müteahhit sayısının fazlalığı, işçilik maliyetlerinin yüksek, sertifikalı işçi sayısının az, finansman altyapının zayıf olması olarak sıralandı. Ar-Ge faaliyetlerinin yetersizliği, özel ya da devlet kaynaklı finansman ve sigorta imkanlarının kısıtlılığı ve devlet desteği eksikliği de zayıf yönler arasında yer aldı.


Başta petrol olmak üzere emtia fiyatlarındaki...