02 / 05 / 2024

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Açıklanan rakamlara göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil artış göstererek, 28 milyon 190 bin varile çıktı.



Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil arttı ve 28 milyon 190 bin varile çıktı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün merakla beklenen aylık petrol piyasası raporuna göre, söz kousu üretimde en büyük artış İran ve Irak'ta görüldü. Paylaşılan detaylara göre, günlük petrol üretimi İran'da 56 bin varil artış göstererek, 2 milyon 754 bin varile, Irak'ta 54 bin varil artış göstererek, 4 milyon 181 varile yükseldi.

OPEC in petrol üretimi Haziran da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Aktarılan detaylara göre, grubun en büyük üreticisi Suudi Arabistan'da petrol arzı geçtiğimiz mayıs ayına göre günlük 22 bin varil yükseldi ve 9 milyon 998 bin varil şeklinde oldu. Ayrıca Haziran ayında OPEC'in ham petrol üretiminin artmasına rağmen, dünyadaki toplam üretim içerisindeki payı da yüzde 27,9'a geriledi.

Paylaşılan detaylara göre, küresel petrol üretimi geçen ay günlük 600 bin varil artış göstererek, yaklaşık olarak 101 milyon 200 bin varile ulaştı. Söz konusu bu dönemde, OPEC dışı ülkelerin üretimi günlük 73 milyon varile, OPEC üretimi de 28 milyon 190 bin varile çıktı.

Ayrıca dünyadaki petrol sondaj kuyusu sayısı geçen ay 27 artış göstererek, 1884'e çıktı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ülkelerinde 1 sondaj kulesi kapatılırken, OPEC dışı ülkelerde 28 yeni sondaj kulesi üretime geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön