17 / 05 / 2024

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Açıklanan rakamlara göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil artış göstererek, 28 milyon 190 bin varile çıktı.



Küresel petrol talebi artış öngörüsü yükseldi

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, Çin'den beklenen talep artışı nedeniyle OPEC, bu seneye ilişkin küresel petrol talebi öngörüsünü geçen ayın raporuna göre 100 bin varil artırdı. Böylelikle, küresel petrol talebinin bu sene geçen seneye kıyasla günlük 2 milyon 400 bin varil artış göstererek, 102 milyon varile ulaşması bekleniyor.

OPEC in petrol üretimi Haziran da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Ayrıca söz konusu bu talebin OECD ülkelerinde geçen seneye göre günlük 60 bin varil artış göstererek, yaklaşık olarak 46 milyon 10 bin varil, OECD dışı ülkelerde de günlük 2 milyon 370 bin varil artış göstererek, yaklaşık olarak 55 milyon 990 bin varil olacağı hesaplanıyor.

Küresel petrol talebinin 2024 yılında günlük 2 milyon 200 bin varil artış göstererek, 104 milyon 250 bin varile ulaşacağı tahmin ediliyor.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Akaryakıta 6-8 TL arasında zam geliyor! Sürücülere son dakika şoku! Benzin, motorin, LPG bugün kaç TL?

HSBC’den son dakika duyurusu! HSBC müşterilerini doğrudan ilgilendiriyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön