24 / 05 / 2024

petrol kaynakları

petrol kaynakları

Siirt'in Eruh ilçesi Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusu'nda yaklaşık 4 aydan buyana süren çalışmalar sonucunda 2 bin 371 ile 2 bin 384 metreleri arasında 42.3 gravitede petrol bulunduğu bildirildi...

Türkiye için sevindiren gelişme! Hakkari petrol kaynağı olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, terörden temizlenen bölgelerdeki petrol çalışmalarıyla ilgili müjdeyi paylaştı. Bakan Bayraktar, aramalarda yeni rotanın Hakkari olduğunu ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) doğal ve tarihi sit alanları ile çevrili Çanakkale'de karada petrol aranma ruhsatı verildiğini duyurdu.

Türkiye petrol üretiminde sıçrama yaptı! Bakan Dönmez  müjdeyi verdi!

Petrol üretimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 bin varil petrol hedefine yaklaşıldığı açıklamasında bulundu.

Rusya tavan fiyat düzenlemesine takılmadan petrol ihraç edebilir!

G7 ülkeleri, Rusya’ya karşı yaptırımlarına devam ediyor ve Rus petrolünün fiyatını sınırlayacak tavan fiyat düzenlemesine yakında geçmeyi planlıyor. Ancak ABD'li kaynaklar, Moskova'nın tavan fiyat politikasına takılmadan petrol satabileceğini belirtti.

Benzine indirim müjdesi! Fiyatlar bu gece düşüyor! Opet, Petrol Ofisi, Total, Shell, BP 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

Benzin fiyatlarında beklenen müjde geldi. Sektör kaynakları tarafından aktarılana göre; bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzine indirim geliyor. İşte Opet, Petrol Ofisi, Total, Shell ve BP 14 Haziran 2022 son dakika fiyat listesi...

LPG'ye zam geliyor! Dikkat, bu geceden itibaren! 25 Mayıs 2022 Petrol Ofisi, BP, Shell, Total ve Opet fiyat listesi...

Milyonlarca araç sahibi, akaryakıt fiyatlarında indirim haberinin gelmesini beklerken, yeni bir zam bilgisi gündemde bomba etkisi yarattı. Sektör kaynakları, bu geceden itibaren LPG'ye zam geleceğine dikkat çekti. İşte yeni fiyatlar ve Petrol Ofisi, BP, Shell, Total ve Opet fiyat listesi...

Türkiye'nin petrol üretimi 22 milyon varili aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin petrol üretiminin 2020'de bir önceki yıla göre 1,5 milyon varil artarak 22 milyon varili aştığını bildirdi.

Suriye'den geçecek petrol boru hattına ihtiyaç yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nın kapasitesi dolmadan Suriye üzerinden geçecek yeni bir boru hattına ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirtti.

Çalık, Şanlıurfa'daki petrol arama ruhsatını terk etti!

Çalık Petrol Arama Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Şanlıurfa'daki petrol arama ruhsatını terk etti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Petrol ve doğalgaz için 1.086 kuyu açılacak!

AA muhabirinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre Türkiye'de, 2015-2019 yılları arasında petrol ve doğalgaz aramaları kapsamında 1.086 kuyu açılacak.

Çalık Petrol'den ruhsat başvurusu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Çalık Petrol Arama Üretim San. ve Tic. AŞ, M49-d1, d2 numaralı paftada 1 adet petrol arama ruhsatı için müracaat etti.

Taner Yıldız: Ham petrol fiyatındaki düşüş tüketici ülkeler için fırsat!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşe ilişkin, "Üretici için bir tehdit ama bizim gibi tüketici ülkeler için de bu bir fırsattır" dedi

petrol kaynakları Haberi

petrol kaynakları

Vali Ahmet Aydın, petrol arama çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu. Vali Aydın, burada yaptığı açıklamada, çok kaliteli petrole ulaşıldığını söyledi.


Bölgede petrol arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Aydın, "Müjdeli bir haber aldık. Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusu'nda 42.3 gravit değerinde çok değerli bir petrol bulundu" dedi. Bulunan petrolün Batman'dakinden daha kaliteli olduğunu belirten Vali Aydın, şöyle dedi:


"Batman'da bulunan petrolün gravit değeri 20, buradaki ise 42 değerindedir. Bölgemizde Türkiye Petrolleri ve Aladdin Middle East Şirketi arama yapıyor. Burada çıkan petrolün rezerv miktarının ne kadar olduğu 3 ay sonra ortaya çıkacak. Teknik elemanlarımızdan aldığımız ilk bilgilere göre, çok kaliteli ve verimli bir petrol yatağından bahsediliyor. Eruh bölgesinde 4 ay gibi kısa bir sürede petrol bulundu. Bundan dolayı arama şirketi çalışanlarına teşekkür ediyoruz....