03 / 10 / 2024

petrol kuyuları

petrol kuyuları

Türkiye’deki mevcut petrol sahalarının sadece yüzde 20’sinin işletildiğini açıklayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, kapalı olan petrol kuyularının açılacağını ve bu kuyuların kayagazı için araştırılacağını söyledi...

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları sürerken, bir ilimizde açılacak petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandığı açıklandı. Bunun sebebi ise arazi sahipleri ile TPAO'nun anlaşamaması olarak belirtildi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş akaryakıtta bombayı patlattı! Petrol kuyularını vuracaklar

Altın ve dolar tahminleri ile nam salan İslam Memiş’ten son flaş iddia geldi. Memiş, savaş politikalarının bunun gerektirdiğini söyleyerek, fiyatı yükseltmek için petrol kuyularının vurulacağını ifade etti. İşte detaylar…

Brent petrol fiyatlarını düşürecek üretim ve sevkiyat yeniden başladı! 3 aydır kuyular kapalıydı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden Rus petrolüne uygulanan ambargonun etkisiyle azalan ham petrol arzını yeniden yükseltmek için çalışmalar devam ediyor. Brent petrol Mart ayından bu yana en düşük seviye olan 97 doları gördükten sonra yeniden 100 doların üzerine çıkmıştı.

10 ilde petrol mü bulundu? Hangi ilde petrol bulundu? Türkiye petrol kuyuları nerede?

Türkiye’de petrol bulundu mu? Hangi illerde petrol bulundu bu sorular son zamanlarda sıkça sorulmaya başlandı. Peki Türkiye’de petrol bulundu mu? İşte detaylar!

Türkiye'de petrol bulundu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan petrol müjdesini vatandaşlara verdi. Erdoğan, "Açılan yeni kuyular yanında daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son 1 ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik." dedi.

MTA’nın Niğde'de petrol çıkacak diye açtığı kuyular kapatıldı!

Niğde'de 2007 yılında havza etüdü çalışmalarında bulunan petrol çalışmalkarı hüsranla sonuçlandı. MTA , 7 yıllık bir çalışmanın ardından petrol kuyularını kör kuyular diyerek kapatıp köyden ayrıldı.

Kurtboğan İnşaat Elektronik Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurtboğan İnşaat Elektronik Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammed Ali Güleç tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 11 Nisan'da kuruldu.

Eğil İnşaat Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Eğil İnşaat Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi, Cella Kemal Polat tarafından 5 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu.

Eğil Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Eğil Turizm Petrol ve Eğitim Kurumları Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Şubesi, Celal Kemal Polat tarafından 5 milyon TL'lik sermaye ile 9 Nisan'da kuruldu.

OMV Petrol Ofisi, akaryakıt istasyonlarındaki marketleri Migros'a kiralayacak!

OMV Petrol Ofisi, akaryakıt istasyonlarındaki marketlerin Migros'a kiralanması işlemi için Rekabet Kurulu'na başvurdu. Bu konuya ilişkin başvuru dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamayla duyuruldu...

İnançoğlu İnşaat Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnançoğlu İnşaat Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Engin Korçil tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 8 Nisan'da Yedpa Ticaret Merkezi'nde kuruldu.

Sava Petrol Ürünleri Otomotiv İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sava Petrol Ürünleri Otomotiv İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Rıdvan Cantürk tarafından 4 milyon TL'lik sermaye ile 19 Mart'ta Yorum İstanbul Evleri'nde kuruldu.

Taner Yıldız: Ceyhan depolarında 1 milyon 350 bin varil petrol birikti!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu anda bizim dünya piyasalarına sunmadığımız Kuzey Irak'tan gelen Ceyhan depolarında 1 milyon 350 bin varil petrol birikti" dedi...

petrol kuyuları Haberi

petrol kuyuları

Türkiye’deki mevcut petrol sahalarının sadece yüzde 20’sinin işletildiğini açıklayan Bakan Yıldız, “Ruhsat alınmış ancak işletmeye açılmamış kuyuları devreye alıyoruz. Petrolde çantacılık dönemi artık sona erdi” dedi.

Vatan'dan Ufuk Şanlı'nın haberine göre, Türkiye’de çok konuşulan, çok tartışılan “Petrol var mı, yok mu?” sorusu uzun yıllardır zihinleri kurcalıyor. Son yıllarda daha yüksek sesle gündeme getirilen bu soruyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sorduk. Yıldız, ‘Evet Türkiye’de petrol ve doğalgaz var” dedi ancak hemen ardından ekledi: “Şu anda günlük petrol ihtiyacımızın yüzde 8’ini, doğalgazın da yüzde 3’ünü kendi sınırlarımız içindeki üretimden karşılıyoruz. Ancak bunun daha da artırılması için çaba ve çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor”

Türkiye’de günde 2.3 milyon varil petrol üretiliyor. Bakan Yıldız’ın da ifade ettiği gibi bu rakam Türkiye’nin...