06 / 05 / 2024

petrol üretici ülkeler

petrol üretici ülkeler

OPEC ve OPEC dışı bazı üretici ülkeler, günlük petrol üretimlerini toplam 10 milyon varil azaltma kararı aldı.

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Açıklanan rakamlara göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil artış göstererek, 28 milyon 190 bin varile çıktı.

OPEC açıkladı: Küresel petrol arzı 1 milyon varil azaldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Küresel petrol arzında mayıs ayında önceki aya göre günlük düşüş olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!

Aktarılan detaylara göre, ABD Enerji Enformasyon İdaresi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerin yer aldığı OPEC+ grubu üyesi ülkelerin üretim kesintilerini gerekçe göstererek Brent tipi petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

OPEC, küresel petrol talebindeki artış öngörüsünü sabit tuttu!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2023 yılı için küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tutarak günlük 2 milyon 320 bin varil olarak duyurdu.

Petrol ile ilgili son dakika gelişmesi! Hemen buraya bakın!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı birtakım müstahsil ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, piyasalardaki istikrarın korunması doğrultusunda 5 Ekim'de aldığı "üretimi kasımdan itibaren günlük 2 milyon varil azaltma kararına" devam edecek. 

Petrol üretiminin düşüş ABD'deki benzin fiyatlarında zam endişesini tetikledi!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi kısma kararı, ABD benzin fiyatlarının yeniden yükselmeye başlayabileceği endişelerini artırdı.

OPEC+ kararı çıktı! Günlük 100 bin varil kesintiye gidecek! Brent petrol fiyatı ne olacak?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubundan Ekim ayı için karar çıktı. OPEC Ekim ayında günlük 100 bin varil azaltma kararı aldı.

Petrolü yüzde 33 indirimle satan Rusya'ya ağır darbe geldi! Satışlar iptal edilecek

Ukrayna savaşı yüzünden Avrupa ülkeleri, ABD, Kanada gibi ülkelerin ekonomik yaptırımlarıyla yüz yüze gelen Rusya, artık G7 ülkelerine petrol satamayacak. Söz konusu ülkeler Rusya'dan petrol alımını keseceklerini açıkladı.

 Küresel petrol talebi günlük 6 milyon varil artacak!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), küresel petrol talebinin bu yıl, geçen yıla göre günlük bazda yaklaşık 6 milyon varil artışla 96 milyon 500 bin varil olacağını açıkladı.

Küresel petrol talebi günlük 5.9 milyon varil artacak!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), küresel petrol talebinin bu yıl geçen yıla göre günlük bazda yaklaşık 5 milyon 900 bin varil artışla 96 milyon 300 bin varil olacağını açıkladı.

Petrol fiyatları son 30 ayın zirvesinde!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefikleri (OPEC +), petrol piyasalarının daha hızlı toparlanmaya başlaması ve ham petrol fiyatların yüzde 1'den fazla artırmasıyla üretim artışına gitmeme kararı aldı.

Küresel petrol talebi 2021'de yüzde 6,6 artacak!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü, bu yıl küresel petrol talebinin geçen yıla kıyasla yüzde 9,8 azalarak günlük yaklaşık 89 milyon 990 bin varil olacağını, gelecek yıl ise bu rakamın yüzde 6,6 artışla 95 milyon 890 bin seviyesine ulaşacağını bildirdi.

petrol üretici ülkeler Haberi

petrol üretici ülkeler

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) en büyük üreticisi ve G20 Dönem Başkanı Suudi Arabistan liderliğinde telekonferans yoluyla düzenlenen 9. Olağanüstü Bakanlar Toplantısına, Rusya'nın da dahil olduğu OPEC dışı ham petrol üreticisi ülkelerin enerji bakanları katıldı.

Dün 17.45'te başlayan toplantının ardından bugün 06.50'de yapılan açıklamada, OPEC+ olarak bilinen grubun günlük ham petrol üretim miktarını 1 Mayıs'tan 30 Haziran'a kadar iki ay boyunca 10 milyon varil azaltma kararına varıldığı belirtildi.

Söz konusu kesinti miktarının 1 Temmuz-31 Aralık arasında 6 ay boyunca günlük 8 milyon varil, 1 Ocak 2021 ile 30 Nisan 2022 arasındaki 16 ay boyunca ise günlük 6 milyon varil olarak uygulanmasına karar verildi. Kesinti miktarları için OPEC+ üyelerinin Ekim 2018 ham petrol üretim seviyeleri baz alınacak, ancak Suudi Arabistan ve...