06 / 05 / 2024

Pierre Loti ismi değişsin

Pierre Loti ismi değişsin

Piyer Loti tepesine İdris-i Bitlisi ismi verilsin' tartışmasına araştırmacı Altındağ ve tarihçi Çoruhlu da katıldı: Tepeye değil kafeye versinler

Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil! İşte dünyanın en zengin ismi!

Dünyanın en zengin insanı olan uzun süre adından sıkça söz ettiren Elon Musk artık ikinci zengin isim olarak akıllara gelecek. Dünyanın en zengin ismi artık Louis Vuitton Moet Hennessy şirketler grubunun başkanı Bernard Arnault oldu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmen şehir ismi verdi! Hemen bu son dakika açıklamasına bakın! 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmen şehir ismi verdi... Hemen bu son dakika açıklamasına bakın...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmen bölge ismi verdi: 6.5 ve 7.1 büyüklüğünde deprem bekliyorum! Hemen bakın!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmen bölge ismi verdi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan o bölgede 6.5 ve 7.1 büyüklüğünde deprem beklediğini söyledi.

Türkiye’nin en zengin 10 ismi belli oldu: Zirvede 5.3 milyar dolar ile İbrahim Erdemoğlu var! 

ABD merkezli dergi Forbes’in yayınladığı listeye göre Türkiye’nin en zengin 10 ismi belli oldu. Listeye göre Murat Ülker birinciliğini İbrahim Erdemoğlu'na devretti. Erdemoğlu'nun serveti 5.3 milyar dolar...

TOKİ kurada ismi çıkanlar ne yapacak 2023? TOKİ çıktığını nasıl anlarız?

TOKİ kura sonuçlarında ismi çıkan kişiler merakla bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Teknolojinin dev ismi  Apple açıkladı! Gelirlerini gören gözlerine inanamadı

Teknolojinin dev ismi Apple, 2022 senesi için İOS mühendislerinin kazancıyla ilgili raporu ilan etti.  App Store mağazasında aplikasyon ve oyun yayınlayan tüm uygulama geliştiricileri, toplamda 320 milyar dolarlık gelir elde ederek duyanları şaşırttı.

Türkiye’de yok satan dünyaca ünlü otomobil markası isim değiştiriyor! İşte marka değerini arttıracak yeni ismi!

Türkiye’de adından sıkça söz edilen ve bir zamanlar çok satanlar arasına giren SsangYong, isim değiştireceğini açıkladı. Ünlü Güney Kore markası, önümüzdeki mart ayından sonra hangi ismi kullanacaklarını da duyurdu.

Dünyanın en zengin ikinci ismi Bezos: Gemiyi fırtınaya hazırlamak gerekiyor

Dünyanın en zengin iki ismi farklı platformlarda küresel ekonomik kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bezos, ekonomik fırtınaya hazır olmak gerektiğini belirtirken Elon Musk Fed'i faiz artırımları konusunda eleştirdi.

Pierre Cardin’de yüzde 20 indirim! İşte 3 Ekim 2022 Pierre Cardin fiyat listesi

Pierre Cardin yeni sezon koleksiyonunda erkeklere özel yüzde 20 indirim kampanyası başlattı. Sadece online mağaza ve mobil uygulamada geçerli indirim sepet aşamasında uygulanıyor. İndirime dahil olan ürünler arasında triko kazak, basic gömlek, basic sweatshirt ve pantolon yer alıyor. 

Pierre Cardin yüzde 50 indirim başlattı! İşte 27 Eylül 2022 Pierre Cardin Fiyat Listesi!

Stil sahibi erkeklerin tercih ettiği marka Pierre Cardin sezon sonu ürünlerde yüzde 50 indirimle satışlara başladı. Online satış mağazası üzerinde başlayan kampanyada tişört, gömlek, pantolon ve ceketler ücretsiz kargo imkanıyla satın alınabiliyor. 

Pierre Cardin Kadın çantalarda net yüzde 50+ sepette yüzde 10 indirim fırsatı! Pierre Cardin 20 Eylül 2022 Fiyat Listesi

Fransız giyim markası Pierre Cardin, kadınların tercih ettiği çanta modellerinde online satış mağazasına özel yüzde 50 + sepette yüzde 10 indirim kampanyası başlattı. Kol çantası, çapraz çanta, bel çantası, büzgülü çanta, sırt çantası, askılı çanta, cüzdan ve el çantası modellerinde geçerli kampanya

Pierre Cardin’den yaz finaline özel kampanya! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi

Pierre Cardin kadın ve erkek giyim kategorilerinde yüzde 50’ye varan indirime ek olarak her 500 TL’lik alışverişe sepette ekstra 100 lira indirim imkanı sunuyor.

iPhone’ların ismi mi değişiyor? iPhone’ların yeni ismi ne olacak?

iPhone’ların isminin değişmesi gündemde yer alıyor. Peki iPhone’ların ismi gerçekten değişecek mi? İşte detaylar!

Pierre Loti ismi değişsin Haberi

Pierre Loti ismi değişsin

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in 'Piyer Loti tepesinin adı İdris-i Bitlisi olarak değiştirilsin' önerisi tartışılmaya devam ediyor. Kiler 'Tepenin 1934'e kadar adı İdris-i Bitlis'iydi. Ülkeye bu kadar yararı bulunan birinin adı o tepeden neden çıkarıldı' demişti ve kıyamet kopmuştu. Üç gündür süren tartışmaya araştırmacı yazar Aytunç Altındağ ile tarihçi Prof. Dr. Yaşar Çoruhlu da dahil oldu.


Araştırmacı- Yazar Aytunç Altındağ da öneriye karşı çıkanlardan. Altındağ şöyle konuştu: 


Pierre Loti çok makul bir adam değildi. Fakat Türkiye'nin tanıtımında çok ciddi katkıları oldu. Yazdığı kitaplarıyla birlikte Türkiye'yi yurt dışında tanıttı. Pierre Loti çift taraflı bir ajandı. Ama turistik bakımdan dünyanın neresine giderseniz gidin o ülkeyi tanıtmış kişilerin isimleri böyle yerlere verilir. İdris-i Bitlisi adı üzerinde Bitlisli. Gidip bunun adının Eyüb'e koymanın anlamı ne?...