07 / 05 / 2024

Piri Reis ve Haritaları Sergisi açılış tarihi

Piri Reis ve Haritaları Sergisi açılış tarihi

Piri Reis ve Haritaları Sergisi Ankamall 'da açıldı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ankamall Alışveriş Merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, Piri Reis'in Gelibolulu olduğunu anımsattı.

Altın piri İslam Memiş üstüne basa basa uyardı! Altın ve dolara saldırmayın! Üzüleceksiniz! Oyuna gelmeyin

Altın piri İslam Memiş, piyasalarda yoğun bir şekilde altın ve döviz alımının olduğunu belirtti. Vatandaşların bu gaza gelerek altın ve dolar almak için yarışa girmemeleri konusunda üstüne basa basa uyarılarda bulundu. Altın ve dolara saldırmayın! Üzüleceksiniz! Oyuna gelmeyin

Piri Reis Danışmanlık İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Piri Reis Danışmanlık İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de İhsan Aydın Bayrı, M. Abdurrahman Komaz, Melek Bayrı, Ayşe Duru Kızılkayak, Eyüp Evren Bayrı, Ahmet Mehmet Komaz, Zikriye Ayşe Komaz ortaklığında kuruldu.

Türkiye'nin Kanal İstanbul'a ihtiyacı var!

Kanal İstanbul Projesi hakkında yorum yapan Piri Reis Denizcilik Vakfı Başkanı Vehbi Koç, Türkiye'nin ve İstanbul'un Kanal İstanbul'a ihtiyacının olduğunu dile getirdi. 

Esenler Oruçreis 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Esenler İlçesi Oruçreis Mahallesi 777 ada 16 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP ve Oruçreis Mahallesi Riskli Alan ve Gecekondu Bölgesinin Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıktı.

Melik Reis İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Melik Reis İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Necdet Aşçi tarafından kuruldu.

Khm Reis İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Khm Reis İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 milyon TL sermaye bedeli ile Kourosh Mohammadı ve Mahmut Yıldızhan ortaklığında kuruldu.

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1761 ada, 1, 2, 3, 4 parseller, 1762 ada, 1, 2 parseller ve 2 ada, 38 parsel ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Medi Chiron Sağlık Turizmi Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Medi Chiron Sağlık Turizmi Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Handan Piriştine ve Pınar Türk ortaklığıyla kuruldu.

Reis Asistan Emlakçılık Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Reis Asistan Emlakçılık Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Reis tarafından kuruldu.

Reisin Otobüs İşletmeciliği Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reisin Otobüs İşletmeciliği Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Cemal  Reis  ve Levent  Cengiz ortaklığında kuruldu. 

Piri Reis Üniversitesi imar barışı konferansı yarın!

Piri Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı'nca düzenlenen imar barışı konferansı yarın saat 14:30-16:30 saatleri arasında Tuzla Deniz Kampüsü Konferans Salonu'nda yapılacak. 

Reis Arsa Ve Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Reis Arsa Ve Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Sadık Serhat Lekesiz tarafından kuruldu.

Karaman Piri Reis Vadisi'nde sona gelindi!

Piri Reis Vadisi Projesi’nde çalışmaların sonuna gelindi.  TOKİ işbirliğinde yapımı süren proje Karaman Belediyesi tarafından yapılıyor. 

Piri Reis ve Haritaları Sergisi açılış tarihi Haberi

Piri Reis ve Haritaları Sergisi açılış tarihi


Ankara- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonunun katkılarıyla Türk denizcilik tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Piri Reis'in hayatını ve eserlerini konu alan "Piri Reis ve Haritaları Sergisini ziyarete açtı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ankamall Alışveriş Merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, Piri Reis'in Gelibolulu olduğunu anımsattı. İsen, Piri Reis'in Gelibolu'da doğmasının bir tesadüf olmadığını, Gelibolu'nun kültür tarihimiz açısından çok önemli bir anlam taşıdığını ifade...