15 / 05 / 2024

Pirsultan Abdal Cemevi nerede

Pirsultan Abdal Cemevi nerede

Sultangazi Belediyesi tarafından Pirsultan Abdal Cemevi'ne yıkım kararı tebliğ edildi. Sultangazi Kaymakamlığı ise kararı iptal etti. Aleviler rahat bir nefes aldı.

Doğalgaz ne zamana kadar bedava? 2024 yılında doğal gaz ücretsiz mi?

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar açılmaya başlandı. Bilindiği üzere konut, cemevi ve ibadethane abonelerinin doğalgaz kullanımlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki, Doğalgaz ne zamana kadar bedava?

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı! Yüzde yüz indirim olacak!

Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen ücretin bir yıl boyunca ücretsiz olacağına yönelik karar resmi gazetede yayımlandı.

Isstep Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Isstep Otelcilik Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda  500 bin TL sermaye bedeli ile A.Salam M.Rafıq Al-Abdalı, H.Alaa Hussaın Al-Jafı tarafından kuruldu.

İBB'nin Esenler Belediyesi'ne tahsis ettiği alanda cemevi mi yapılacak?

Esenler Belediyesi, 2019'da Alevi kurumlarına verdiği ilçede yer ve cemevi sözünü tutmazken, İBB’nin 20 seneliğine belediyeye tahsis ettiği yeri adres şeklinde gösterdi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Yenice’deki arazinin statüsünü değiştirdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Yenice Cemevi’nin olduğu arazinin imar planlarına ibadethane olarak işaretlenmesini oy çokluğuyla onayladı.

Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi 2021’de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu cemevi inşaatının 2021'de tamamlanacağını dile getirdi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'a yeni ‘cemevi’ müjdesi!

Ümraniye Topağacı Mahallesi’ndeki Kazım Karabekir Cemevi’ni ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Örnek teşkil edecek birkaç noktada cemevi hazırlama projemiz var. Bunu İstanbul’a hediye etmek istiyoruz engelleri ortadan kaldırıp” dedi.

Aydın Çine'de cemevi inşaatı meclis gündeminde!

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir'in meclise verdiği önerge ile Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Cemevi inşaatı gündeme geldi. Demir, "Cemevi inşaatı bugüne kadar bitirilmeliydi" diye konuştu.

Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'i tamam!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'nde inşa edilen Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'inin tamamlandığını açıkladı.

Kepez Cemevi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'de yapımı süren cemevini inceledi. Başkan Tütüncü, "İnşallah kısa bir sürede yapımını tamamlayarak, cemevini, Alevi hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız'' diye konuştu.

Aydın Nazilli’deki cemevi Haziran'da açılıyor!

Aydın Nazilli ilçesinde yapılan Eğrek Alevi Kültür ve Cemevi Derneği’nin inşaatı devam ediyor. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan cemevinin Haziran ayına kadar hizmete açılacağını duyurdu.

Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi imar bekliyor!

İstanbul Sarıyer'de bulunan İmam Hüseyin Cemevi, 2013 yılından beri “sosyal kültürel tesis” imarını bile alamadı...

İzmir'de 7 cemevi imar planlarına ibadet alanı olarak işlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İzmire genelindeki 7 cemevinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesi kararı verdi...

Pirsultan Abdal Cemevi nerede Haberi

Pirsultan Abdal Cemevi nerede

Kaçak yapıldığı iddiasıyla Sultangazi Pirsultan Abdal cemevi’ne, ilçe belediyesi tarafından referandumun ertesi günü yıkım kararı tebliğ edilmesi, bölgede yaşayan Alevilerin tepkisine neden oldu. Sultangazi Kaymakamlığı ise devreye girerek kararın “yok hükmünde” olduğunu Alevi vatandaşlara bildirdi. 


İstanbul Sultangazi ilçesinde 2009 yılında imece usulü yapılan Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi’ne referandumdan sonra Sultangazi Belediyesi’nce yapının imar izni olmadığı gerekçe gösterilerek yıkım kararı gönderildi. 


İmece ile yapılmıştı

Bölgede yaşayan Alevi vatandaşlar karara sert tepki gösterdi. Cemevinin ibadethaneleri olduğunu belirten Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, yıkım kararını tanımadıklarını ve kesinlikle 

tek bir tuğla bile düşürtmeyeceklerini kaydetti.  


Cemevi binası nedeniyle 5 yıldır yargılandıklarını ifade eden Odabaş, “İnançlarımızın, semahlarımızın, ibadetlerimizin lokmalarımız olduğu bir cemevidir burası. Halkın arsalarını bağışladığı inanç merkezimize, imara aykırı diyerek yıkım kararı çıkardılar. İmara aykırı bir sürü Sünni...