10 / 05 / 2024

piyalepaşa bostanına otopark mı yapılacak

piyalepaşa bostanına otopark mı yapılacak

Kasımpaşa Vadisi’ndeki Piyalepaşa Bostanı’nın geçmişi 450 yıla dayanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otopark yapmak istediği 450 yıllık bostan yıkılacak.

Beyoğlu Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı'ndaki riskli yapılara ilişkin plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Sütlüce- Keçecipiri - Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi 1. Etap Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Piyalepaşa Mahalle Bahçesi açıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Beyoğlu Belediyesi, Piyalepaşa Mahalle Bahçesi'nin açılışını yaptı.

Dolapdere-Piyalepaşa bulvarı ve çevresi nazım imar planı tadilatı askıda!

Beyoğlu İlçesi, Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

İzmir Üçkuyular'a terminal ve otopark inşa edilecek!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşımda önemli bir aktarma noktası haline gelen Üçkuyular'a Terminal ve Otopark inşa edecek.

Sultanbeyli’deki tepetaklak evler görenleri şaşkına çeviriyor!

İstanbul'un Sultanbeyli bölgesinde inşa edilen bir alışveriş merkezinin açık otoparkında ziyarete açılan ‘tepetaklak’ adı verilen evler, görenleri şaşkına çeviriyor.

Yedikule eski bostan arazisine otopark yapılmasına tepki!

Yedikule'deki eski bostan arazisine otopark yapılması kararına tepki gösteren mahalle sakinleri ateş yakarak kazma ve küreklerle belediye ekiplerini durdurdu...

Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nın inşaatı son sürat!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nın inşaatına devam ediyor.

Piyalepaşa'da yaşam Haziran'da başlıyor!

İstanbul Beyoğlu'nda hayata geçirilen Piyalepaşa'da yaşam Haziran'da başlıyor. "Bir semt yeniden inşa ediliyor" sloganıyla satışlarına devam eden projede konut, rezidans, ofis otel ve alışveirl sokağı yer alıyor...

Piyalepaşa Bostanı’nı HE Mimarlık rehabilite edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın altına otopark yapmak istediği Beyoğlu Piyalepaşa Bostanı rehabilite edilecek.

Piyalepaşa İstanbul ev fiyat listesi!

Piyalepaşa İstanbul ev fiyat listesi kat planlarına ve cepheye göre değişiyor. İstanbul Beyoğlu'nda hayata geçirilen projede 1+0 ile 4+1 arasında daire tipleri sunuluyor. 

Piyalepaşa İstanbul’da, ev sahipleri iftar etkinliğinde bir araya geldi!

Özlenen mahalle hayatına yeni bir anlam ve değer katacak olan Piyalepaşa İstanbul’da, ev sahipleri iftar etkinliğinde bir araya geldi.

Piyalepaşa İstanbul Konutları ödeme şartları!

Beyoğlu Piyalepaşa İstanbul ikinci etabında 250 daire yer alıyor. Proje 82 bin metrekare arsa alanına sahip. Projede 24 ay ya da 36 ay vade farksız ödeme yapılabiliyor...

Piyalepaşa İstanbul’da 2. Etap satışta!

Piyalepaşa İstanbul’da 2. Etap satışa çıktı. Piyalepaşa İstanbul’da 2. Etap satışına özel olarak hazırlanan kampanyada ister yüzde 35 peşin, 60 ay 0 faiz; ister yüzde 35 peşin 120 ay 0.45 faiz seçeneğiyle ev sahibi olmak mümkün.

piyalepaşa bostanına otopark mı yapılacak Haberi

piyalepaşa bostanına otopark mı yapılacak

Hepi topu bir avuç kalan bostanlar, milyonluk şehir İstanbul’da lüzumsuz bir yeşillik olarak görülüyor. Sayın yöneticilerimiz de bu gereksizliğin farkındalar ki beton yığınların arasında kalmış bu yeşil alanları da ortadan kaldırıyorlar!


Önce bostan ne demek, ona bakalım: Türkçeye Farsça ‘büstan’ kelimesinden geçen bostan, sebze, meyve ya da çiçekli bitkilerin yetiştirildiği yere denir. Şimdi günümüze uzanalım: Hani şu, Genç Osman’ın öldürülmesine sahne olan Yedikule Zindanları’nın oradaki bostanlar var ya, son zamanlarda gündemde; çünkü burası işgal altında! İstanbul, zaten taşradan gelen göçler sonrası, kendi ahir zamanını yaşıyor. Üstüne bir de tarihî mekânları törpüleniyor, gözlerinin içine bakıla bakıla yüzüne silah doğrultuluyor. Şu kentsel dönüşüm ne menem bir kavramsa, şehirlerin üstünde karabasan gibi dolaşıyor. İşte, tarihî Yedikule Bostanları da bu dönüşüm ayağına, ortadan kaldırılıyor....