02 / 05 / 2024

 Piyalepaşa Camii restore

 Piyalepaşa Camii restore

Piyalepaşa Camii'nin Polat Gayrimenkul tarafından restore edileceğini açıklamıştı. Peki Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Piyalepaşa Camii'nin Polat Gayrimenkul tarafından restore edileceğini açıklamıştı. Peki Adnan Polat Piyalepaşa Camii'ni restore sözünü tutacak mı?

Sokullu Mehmet Paşa Camii yeniden açıldı!

Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa tarafından 1578 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan Sokullu Mehmet Paşa Camii restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Kocaeli Yeni Cuma Camii restore edilecek!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Yeni Cuma Camii'ni (Pertev Paşa Camii) restore ettirecek. 2 yıl çalışmaların süreceği caminin yapım ihalesi gerçekleşti.

Ürgüp Hacı Mustafa Ağa Camii açıldı!

Ürgüp Belediyesi tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokolle restore edilen 200 yıllık tarihi Hacı Mustafa Ağa Camii, Cuma namazında ibadete açıldı.

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

Sapanca Mahmudiye Hasan Fehmi Paşa Camii restore edildi!

Sapanca’nın işçiliği bakımından en değerli eserlerinden biri olan Mahmudiye Hasan Fehmi Paşa Camii Sapanca Belediyesi tarafından restorasyon ve çevre düzenlemesinin yapılmasıyla tamamlandı.

Bursa Timurtaş Paşa Camii'nin minaresi restore edilecek!

Bursa’daki ilginç mimarisi ile dikkat çeken 618 yıllık Timurtaş Paşa Camii ile minaresi arasından yol geçiyor. Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı İhsan Tozaklı, yazışmalar sonucunda cami minaresinin restore edileceğini belirtiyor.

Kocaeli Çoban Mustafa Paşa Camii restore edildi!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Mimar Sinan tarafından 1510'da yaptırılan Çoban Mustafa Paşa Camii'nin erkek tuvaletine mermer kaplamalar ve pisuvarlar yapıldı.

Muğla Şaban Ağa Camii restore edilecek!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camisi, restore edilecek. Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan caminin restorasyon çalışmalarına ileriki günlerde başlanacak.

Eminönü Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii restore ediliyor!

Restorasyona uğrayan yapılara bir yenisi Eminönü’nde eklendi. 537 yıllık tarihi Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii’nin son cemaat mahfili ile iç kısımdaki pencerelerin tamamı PVC ile kaplanmış...

Piyalepaşa Camii arazisindeki otopark projesi iptal edildi!

İBB'nin otopark projesi kapsamında yıkılması gündeme gelen Piyalepaşa Camii'nin bitişiğindeki 8 dönümlük arazi için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararını açıkladı.

Bostancı Piyalepaşa Külliyesi koruma altına alındı!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yer altı otoparkı yapılmak istenen geçmişi 16. Yüzyıla dayanan tarihi Piyalepaşa Külliyesi Bostancı’nı kültür varlığı olarak korumaya alıp projeyi iptal etti.

Van Erciş'teki Karayusufpaşa Camii açıldı!

Depremin yıktığı Karayusufpaşa Camii 10 milyon liraya yenilendi. 2 bin 500 kişi kapasiteli camiyi açan eski Başbakan Yardımcısı Atalay, birlik mesajları verdi.

 Piyalepaşa Camii restore Haberi

 Piyalepaşa Camii restore

Para Dergisi’nde yer alan habere göre, Adnan Polat, İstanbul Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi'nde büyük bir konut projesi yapıyor. Polat Gayrimenkul'e ait Piyalepaşa İstanbul, 82 dönüm üzerinde yapılacak ve proje yatırım maliyeti 800 milyon dolar olarak açıklandı. İnşaatı son sürat devam eden Piyalepaşa İstanbul projesi, bölgenin tarihi Piyalepaşa Camii'nde yakın bir konumda bulunuyor.

Cami, II. Selim'in damadı Kaptan-ı Derya Piyale Paşa tarafından 1573 yılında Mimar Sinan'a yaptırılmış. Cami, sübyan mektebi, hamam, sebil, tekke, türbe ve çarşıdan meydana gelen bu külliyeden günümüze yalnızca cami ve türbe kalmış. Firma projesinin ilk tanıtımlarının yapıldığı dönemde içinde hamamın da bulunduğu cami külliyesinin Polat Gayrimenkul tarafından restore edileceğini açıklamıştı. Adnan Polat, ilerleyen süreçte Piyalepaşa Camii ve külliyesini anlatan kitaplar bastırıp medyaya da göndermişti. Aradan geçen bunca zamana...