06 / 05 / 2024

piyasaya sürülen para miktarı

piyasaya sürülen para miktarı

Hükümet piyasadaki nakit ihtiyacına cevap verebilmek için karşılığı olmayan para basım işine hız verdi. Ekonomistler piyasaya sürülen aşırı para yüzünden sistemin tıkanma noktasına geldiğine dikkat çekiyor.

Bitcoin'de ETF rüzgarı sona erdi mi? Bitcoin fiyatı yüzde 20 geriledi...

İlk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının 11 Ocak 2024'te piyasaya sürülmesinden bu zamana kadar, Bitcoin fiyatı yaklaşık yüzde 20 oranında geriledi ve yeniden 40 bin doların altını görmüş oldu. İşlem hacmi en yüksek olan kripto para biriminde düşüşün devam ettiği kaydedildi. 

Volkswagen'den indirim açıklaması! Volkswagen Polo modelinde 100.000 Türk Lirası indirim yapacak

Bakanlık tarafından alınan tedbirler kapsamında piyasaya sürülen sıfır araçlar ile ilgili bayilerde yeni kampanyalar sırası ile geliyor. Markaları, sıfır araç piyasasında indirim yapıyorlar. Volkswagen hangi modelinde 100.800 TL indirim yapıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Threads’e eklenecek yeni özellikler açıklandı!

Twitter'ın rakibi olarak Meta tarafından piyasaya sürülen Threads’a yeni eklenecek özellikler açıklandı. İşte yeni popüler platform Threads’a gelecek en yeni  özellikler…

Twitter'a rakip olarak piyasaya sürülmüştü: Threads’in kullanıcı sayısı 100 milyonu geçti!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip olarak piyasaya sürdüğü sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı 100 milyonu aştı. İşte detaylar...

Hepsi Burada Oppo A74'ü uygun fiyata çekti! İşte fiyatı ve özellikleri 

2021 yılında piyasaya sürülen Oppo A74, Hepsi Burada'da uygun fiyata düştü. Fiyat performans ürünü olan Oppo A74 ile ilgili detaylı bilgiye haberimizi okuyarak sahip olabilirsiniz. İşte fiyatı ve özellikleri

Herkes İOS 17'yi beklerken ara sürüm geliyor

Teknoloji devi Apple'ın kendi tasarladığı İOS işletim sisteminin en yeni güncel versiyonu 17'ci sürümü beklenirken, Apple beklentilerin aksine hareket ederek ''16.5.1'' olarak ara bir sürüm piyasaya süreceği öğrenildi.

İş Bankası araç sürücülerinin hesabına tam bu kadar para yatıracak!

Kampanya denildiği zaman akla ilk gelen bankalardan olan Türkiye İş Bankası, araç sürücülerine özel yeni bir kampanya daha düzenledi. Kampanya kapsamında müşterilerinin hesabına 100 TL yatıracağını paylaşan İş Bankası, kampanyanın detaylarını ve katılım koşullarını paylaştı.

Hepsi Burada'dan muhteşem kampanya! Vivo Y16 telefon fiyatı yere serildi

Hepsi Burada'nın Vivo Y16 telefonlarda yaptığı kampanya vatandaşın ilgisini çekti. uygun fiyatlı bir orta seviye telefon olarak piyasaya sürülen cihaz için özellikleri ve fiyatı merak ediliyor. İşte Vivo Y16 fiyat listesi

Merakla bekleniyordu! İşte Redmi Note 12T Pro lansman tarihi ve Türkiye satış fiyatı

''Hayattaki her değerli an, en iyi çekimi halleder'' sloganıyla piyasaya sürülen Redmi Note 12T Pro'nun merakla beklenen lansman tarihi ve fiyatı açıklandı. Redmi Note hayranlarının sabırsızlıkla beklediği telefonun detayları haberimizde.

Merakla beklenen Redmi K60 Ultra'nın görüntüsü sızdı! 

Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 SoC ile Redmi K50 Ultra, geçen yıl Ağustos ayında Çin'de piyasaya sürüldü. Olası bir halef olan Redmi K60 Ultra hakkında söylentiler Web'de şimdiden dolaşmaya başladı. 

Etkileyici tasarımı ile Xiaomi Civi 3 piyasaya çıktı! İşte özellikleri ve fiyatı

Bir dizi sızıntı ve söylentiden sonra , Xiaomi nihayet Çin'de Xiaomi Civi 3 akıllı telefonunu piyasaya sürdü. 2022'de piyasaya sürülen Xiaomi Civi 2'nin doğrudan halefi olarak geliyor. Cihaz, Öyleyse Xiaomi Civi 3'ün teknik özellikleri ve fiyatına daha yakından bakalım.

Araç sürücülerine müjde! Vakıfbank müşterilerinin hesabına tam bu kadar para yatacak!

Her geçen güç artan akaryakıt fiyatları araç sürücülerinin belini bükerken, bankalar bu konuda sürücüleri sevindirmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Bu doğrultuda, Vakıfbank da yeni bir kampanya düzenleyerek akaryakıt alışverişlerinde 100 TL Worldpuan hediye edeceğini duyurdu.

Batarya canavarı 7.000mAh'lik Huawei Nova Y91 Piyasaya Sürüldü! 

Önceki  haftalarda dizaynı sızdırılan ve teknik özellikleri ile dikkat çeken Huawei Nova Y91 tanıtıldı. Telefon, Nova Y serisinin en yenisidir. Bu yılın başlarında şirket, belirtilmemiş bir sekiz çekirdekli yonga seti ile çalışan ve EMUI 12 üzerinde çalışan Huawei Nova Y61'i piyasaya sürdü

piyasaya sürülen para miktarı Haberi

piyasaya sürülen para miktarı

Piyasada deyim yerindeyse tam bir para bolluğu yaşanıyor. Hükümet piyasaya son dönemde yüksek miktarda para sürmeye başladı. 

Bu yıl Mart ayında dolaşımdaki banknot sayısı şöyleydi: 200 lira, 537 milyon adet. 100 lira, 1 milyar 156 milyon adet. 50 lira, 415 milyon adet. 20 lira, 256 milyon adet. 10 lira, 303 milyon adet. 5 lira, 330 milyon 500 bin adet.

Bir ay sonra piyasadaki banknot sayısı şöyle oldu: 200 lira, 639 milyon adet. 100 lira, 1 milyar 321 milyon adet. 50 lira, 492 milyon adet. 20 lira, 288 milyon adet. 10 lira, 342 milyon adet. 5 lira, 359 milyon adet.

Bir ayda piyasaya 102 milyon adet 200 TL, 165 milyon adet 100 TL, 77 milyon adet 50 TL, 32 milyon adet 20 TL, 39 milyon...