07 / 07 / 2024

plan iptali istenebilecek mi

plan iptali istenebilecek mi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Melis Alphan bugünkü köşesinde ' Gasp edilen haklarımız ' başlıklı bir yazı yazdı. Alphan, imar planları nın iptallerinin istenip istenmeyeceği konusunda değerlendirmede bulundu...

Ayder Yaylası imar planı değişikliği iptal edildi!

TOKİ’nin Ayder’in merkezinde yapmayı planladığı otele ilişkin imar planını değişikliğinin iptali istemiyle açtığı dava sonuçlandı.

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a yer verildi. Kanal İstanbul’a “risk” olarak “ÇED olumlu kararının iptali ile Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları’na karşı açılan iptal davaları” gösterildi. 

Mahkemeden o bölgenin imar planı değişikliğine iptal kararı çıktı!

Marmaris'e bağlı Hisarönü Mahallesi 142 parseldeki “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin” iptali konusunda açılan davada Muğla İkinci İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Üsküdar Belediyesi'nden kentsel dönüşüm plan iptali açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar'da 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm planlarının iptali üzerine basında çıkan haberler sonrasında konuyla ilgili Üsküdar Belediyesi'nden açıklama geldi.

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

Ankara Ulus'ta imar planının iptali kararı onaylandı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin uzun uğraşları sonucunda Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde meydana gelen rant ve talan plan değişikliklerini yargıya taşındı.

Kilyos'ta imar planı değiştirilen arsaya CHP'den dava!

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos'taki 30 dönüm arazi için yaptığı ayrıcalıklı imar planının iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davası açıklaması!

Doğuş GYO 1/5000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin açılan davanın reddi ile ilgili karara karşın temyiz yoluna başvurdu ve hukuki süreç devam ediyor.

Sarıyer Belediyesi, Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyize gitti!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın açtığı Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin yürütmenin durdurulması ve iptali davasısında Sarıyer Belediyesi temyiz yoluna başvurdu...

Bursa'da plan iptali krizini, imar devrimi çözüyor!

Bursa’nın inşaat gelişim bölgelerindeki planların yargı kararıyla iptal edilmesi sonucu doğan inşaat krizi adım adım çözüme kavuşuyor.

Bursa’daki inşaatlar için yeni plan iptali krizini ‘imar devrimi’ çözüyor!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşe yazısında Bursa’da imar planların yargı kararıyla iptal edilmesi sonucu doğan inşaat krizinin çözümünün imar devrimi olduğunu anlattı. İşte Ahmet Emin Yılmaz’ın o yazısı…

plan iptali istenebilecek mi Haberi

plan iptali istenebilecek mi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Melis Alphan bugünkü köşesinde 'Gasp edilen haklarımız' başlıklı bir yazı yazdı. İşte Alphan'ın yazısı;



3 Aralık'ta Başbakanlık bir kanun tasarısı hazırlayıp TBMM Başkanlığı na gönderdi. 

Tasarının adı Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun. 

Tasarıya baktığınızda Danıştay Kanunu ile İdari Yargılama Usulü Kanunu nun değiştiğini görüyoruz. 

En üst yargı olan Danıştay ikiye bölünüyor ve içinde ikinci derece bir yargı yeri daha oluşturuluyor. Bu, alışılmış yüksek yargı yapısına uygun değil. 

Gelelim İdari Yargılama Usulü Kanunu'na... 

Buradaki değişiklik çevre ve kent davalarında plan hukukuyla ilgili olarak önümüze çıkacak. 

Bugüne kadar olan şuydu... 

Bir çevre düzeni veya imar planı hazırlanır ve ilgili yerlerde 1 ay askıya çıkar. Genellikle bu planları ilgili odalar, vakıflar, dernekler takip eder. Vatandaşın plandan ancak zarar görmesiyle haberi olur, koşar mahkemeye...