21 / 07 / 2024

Pokut Yaylası turistlerin ilgisini çekiyor

Pokut Yaylası turistlerin ilgisini çekiyor

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarının uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Ayder Yaylası'ndaki otopark ihalesi yapıldı!

TOKİ öncülüğünde, 5 bakanlığın ortaklaşa uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi ile altyapı ve ulaşım sorunları çözülecek, dikey yerine en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek Ayder Yaylası'nda ilk olarak yapılacak 1.700 araçlık otopark için ihale yapıldı...

Ayder Yaylası’nda büyük dönüşüm başlıyor!

Ayder Yaylası’nı kurtaracak dönüşüm!Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayder Yaylası'nı kirlettik, rezil ettik" çıkışı ile gündeme gelen Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası için harekete geçiliyor...

Ordu Çambaşı Yaylası'na 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. ve Ordu iş dünyasının sayılı isimlerinin ortaklığında, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda inşa edilmesi planlanan 5 yıldızlı otelin temeli atılıyor.

Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi için harekete geçiliyor. TOKİ öncülüğünde 3 aşamalı gerçekleşecek projede en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek.

Turistlerin yeni gözdesi kiralık villalara talep arttı!

Kültür ve Tusizm Bakanlığı verilerine göre, 2018 yılında yabancı turistlerin konaklama süresi yüzde 46 artış kaydetti. Geçtiğimiz sene 45 milyondan fazla turisti ağırlayan Türkiye’de tatillerini kiralık evlerde geçirenlerin sayısı ise önceki yıla oranla yüzde 26,5 arttı. 

Adana Kızıldağ Yaylası’nın tapu sorunu çözüldü!

Adana Karaisalı’nın Kızıldağ Yaylası’nda 700 ev sahibi vatandaş, emlak ve rayiç bedellerinin yarısı üzerinden ödeme yaparak tapularına kavuşuyor.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm Nisan ayında başlayacak!

Rize'nin Ayder Yaylası için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde 'Kentsel Dönüşüm Projesi' hazırlandı. Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm Nisan ayında başlayacak.

Ordu Çambaşı Yaylası'nda cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde yapılan Cephe İyileştirme çalışmaları, Çambaşı Yaylası'nda da yapılacak.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize’de deniz doldurularak elde edilen riskli binalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm projesinin başlayacağının müjdesini verdi.

Uzungöl ile Karester Yaylası arasına teleferik geliyor!

Uzungöl ile Karester Yaylası arasında planlanan teleferik tesisinin yapımı ve sözleşme süresince işletilmesi için kiraya verilmesi ve bu süre sonunda İşletmeciye devir edilmesi ihalesi 25 Aralık'ta yapılacak...

Trabzon Kayabaşı Yaylası'nda 'Haç Sembollü' yapı tartışması!

Trabzon Akçaabat Kayabaşı Yaylası'nda, iki Arap ailenin satın aldığı arsa üzerinde hayata geçirdiği villaların dış cepheleri, Hristiyanların dini sembolü 'haç' işaretini anımsattığı iddiasıyla tartışma yarattı.

Hıdırnebi Yaylası'ndaki tesis tahliye edildi!

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Hıdırnebi Yaylası'nda konaklama, restoran ve sosyal alanların yer aldığı bir tesis, Büyükşehir Belediyesine olan kira borcunu ödemediği için tahliye edildi.

Ordu Perşembe Yaylası'nda tatil köyü inşa ediliyor!

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'nda apart ev, restoran, spor alanları ve eğlence mekanlarının bulunduğu yeni tatil köyü inşa ediliyor.

Pokut Yaylası turistlerin ilgisini çekiyor Haberi

Pokut Yaylası turistlerin ilgisini çekiyor


Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarının uğrak mekanları arasında yer alıyor.


Özgün mimariye sahip, en eskisi 250 yıllık 50 civarında ahşap evin bulunduğu geniş çam ormanlarıyla çevrili Pokut Yaylası, trekking yapmayı sevenler ile fotoğraf sanatçılarının vazgeçemedikleri yerler arasında bulunuyor.


Ladin ormanlarıyla kaplı Çamlıhemşin ilçe merkezine 2 saat uzaklıktaki Pokut Yaylasında doğa severler, yorucu, zorlu ancak bir o kadar da zevkli yürüyüşün ardından Hazindak ve Sal yaylalarına geçerek Karadeniz'in diğer güzellikleriyle de tanışabiliyor.


-"Büyülü bir yer"


Hafta sonu, şehrin gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak için Pokut Yaylası'na gelen Fatma Köse, yaylanın gerçekten büyülediğini belirterek, "Burada yayla, insanlar için özgürlük demek. İnsanlar, bu doğal güzellik karşısında adeta özgürlüğünü yaşıyor" dedi.


Yaylaya bu mevsimde sadece yaya olarak çıkılabildiğini...